GLOBURILE DE AUR 2019: “Green Book”, “Bohemian Rhapsody” si drama “Roma” au fost marile castigatoare

GLOBURILE DE AUR 2019. “Green Book”, de Peter Farrelly, a primit 3 Globuri de Aur (“cea mai buna comedie”, “cel mai bun actor in rol secundar” si “cel mai bun scenariu”), iar “Bohemian Rhapsody”, de Bryan Singer, si “Roma” al lui Alfonso Cuaron au primit cate doua trofee.
Filmul despre ascensiunea trupei Queen a fost premiat la categoriile “cea mai buna film – drama” si “cel mai bun actor in rol principal”.
“Roma” al lui Alfonso Cuaron s-a impus la categoriile “cel mai bun film intr-o limba straina” si “cel mai bun regizor”.
Cat priveste aria televiziune, “The Americans” al FX a fost desemnat “cel mai bun serial – drama”, in timp ce productia Netflix “The Kominsky Method” a fost aleasa “cel mai bun serial – comedie”.
Filmul “Vice” al lui Adam McKay, o drama despre fostul vicepresedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell si Amy Adams in distributie, a primit cele mai multe nominalizari – 6.
Bale a fost premiat pentru interpretarea sa si a multumit Satanei pentru inspiratia pe care i-a dat-o.
Premiat pentru a doua oara cu Glob de Aur (primul trofeu l-a primit pentru “The Fighter”, care i-a adus si un Oscar), Bale a multumit mai intai sotiei lui, apoi a spus: “Multumesc, Satana, pentru ca m-ai inspirat sa joc acest rol”. Actorul a glumit, spunand ca urmatorul rol pe care il va interpreta va fi al lui Mitch McConnell, liderul majoritatii din Senatul american.
“The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” (FX) a primit cele mai multe nominalizari pe partea de televiziune – 4.
Dupa “Vice”, cele mai multe nominalizari au revenit “The Favourite” (5), “Green Book” (5), “A Star Is Born” (5), “BlacKkKlansman” (4) si “Mary Poppins Returns” (4).
Intre productiile de televiziune s-au remarcat “Barry” si “Sharp Objects” (HBO), “Homecoming”, “The Kominsky Method” si “The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon) si “A Very English Scandal” (BBC), cu cate trei nominalizari.
Gala a fost gazduita de actorii Sandra Oh si Andy Samberg. Actrita a fost premiata pentru rolul din serialul – drama “Killing Eve”, fiind prima femeie cu origini asiatice care a castigat trofeul in ultimii 38 de ani. In 1981, Yoko Shimada s-a impus cu interpretarea din “Sogun”. Sandra Oh a fost si prima actrita cu origini asiatice care a prezentat gala.
Jeff Bridges a primit trofeul “Cecil B. DeMille”, iar Carol Burnett a primit primul Glob de Aur onorific pentru activitatea in televiziune.
Globurile de Aur au fost inmanate, intre altii, de Halle Berry, Chadwick Boseman, Sterling K. Brown, Jessica Chastain, Kaley Cuoco, Jamie Lee Curtis, Dick Van Dyke, Sam Rockwell si Harrison Ford.
Lista completa a castigatorilor celei de-a 76-a editii a galei Globurilor de Aur:
Cel mai bun film – drama a fost ales “Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer).
“Green Book” a fost desemnat “cel mai bun musical/ comedie” (r. Peter Farrelly).
Rami Malek a primit trofeul pentru “cel mai bun actor intr-un film – drama” pentru rolul Freddie Mercury din “Bohemian Rhapsody”.
Christian Bale a castigat Globul de Aur la categoria “cel mai bun actor intr-un musical/ comedie”, pentru rolul din “Vice” (r. Adam McKay). La aceasta categorie au mai fost nominalizati Lin-Manuel Miranda pentru “Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru “Green Book”, Robert Redford pentru “The Old Man & the Gun” si John C. Reilly pentru “Stan & Ollie”.
Cea mai buna actrita intr-un film muzical/ comedie a fost aleasa Olivia Colman, pentru “The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).
Cea mai buna actrita in rol secundar intr-un lungmetraj de fictiune a fost desemnata Regina King, pentru “If Beale Street Could Talk”.
Cel mai bun actor intr-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru “Green Book”, film premiat si la categoria “cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly si Nick Vallelonga).
Cel mai bun film intr-o limba straina a fost desemnat “Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat si la categoria “cel mai bun regizor”.
Cea mai buna actrita intr-un lungmetraj – drama a fost Glenn …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *