GOGOSARI IN OTET ca la mama acasa. Trei retete simple pe care oricine le poate prepara

Gogosari in otet – reteta 1. Ingrediente: 5 kilograme de gogosari, 5 litri de apa, 1 litru de otet, 2 linguri de ulei (optional), sare dupa gust, zahar dupa gust, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, hrean.
Mod de preparare: Gogosarii se spala si se taie in bucati potrivite. Apoi, se pregateste un fel de saramura din apa, otet, ulei, sare, zahar, piper, boabe de mustar si foi de dafin, dupa care se pune compozitia la fier, la foc potrivit.
Se potriveste totul dupa gust. Perosanele care prefera gogosarii sa fie mai acrii trebuie sa adauge mai mult otet in compozitie, in timp ce persoanele ii prefera mai dulci pot adauga zahar.
Cand saramura a inceput sa dea in clocot, se adauga gogosarii, insa nu toti deodata. Se invart continuu cu paleta cu gauri pana isi schimba culoarea. Atentie: gogosarii nu trebuie lasati prea mult pe foc, deoarece se inmoaie.
Se scot apoi din saramura si se aseaza in borcane. Nu se preseaza. Cand toti gogosarii sunt asezati in borcane, se adauga hreanul, care a fost taiat in prealabil. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente trei fasii de hrean.
Dupa aceea, se adauga saramura calda. Mirodeniile care au ramas pe fundul oalei se repartizeaza cu o lingura, uniform, in fiecare borcan. Cate o frunza de dafin este de ajuns la un borcan.
Se leaga borcanele cu celofan sau se capseaza si se depoziteaza in camara, inveliti in paturi, pana a doua zi. Ca sa nu ramana bule de aer in borcan, se apasa gogosarii, usor, cu o lingura de lemn sau se scutura usor borcanul cu gogosari in otet.
Gogosari in otet – reteta 2. Ingrediente: 5 kilograme de gogosari, 500 de grame de zahar, 250 de grame de sare, 500 mililitri de otet, boabe de mustar, boabe de piper.?
Mod de preparare: Se spala gogosarii, se taie in sferturi si se pun intr-o oala de 10 litri. Apoi, intr-un recipient separat, se amesteca sarea cu zaharul, iar compozitia obtinuta se presara peste gogosarii taiati.
Se amesteca bine cu mana si se acopera cu un capac. Intreaga compozitie se lasa timp de 24 de ore, pentru ca gogosarii sa lase suc.
A doua zi, se scot gogosarii si se pun in borcane de marimi diferite. Peste ei se pun boabele de mustar si de piper, dupa care se toarna zeama lasata de gogosari peste noapte amestecata cu otet. Se capseaza borcanele cu gogosari in otet si se pun in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *