Google+ a ramas orfan, dupa plecare lui Vic Gundotra

Vic Gundotra a plecat de la Google, lasand in urma una dintre cele mai importante creatii ale sale in cadrul companiei americane, platforma sociala Google+, relateaza TechCrunch. In anuntul facut pe pagina sa de Google+ Vic Gundotra, pana ieri vicepresedinte al companiei, a multumit colaboratorilor sai, numindu-i visatori incurabili.
Google+ s-a gasit in ultimul an intr-o campanie de largire a bazei de utilizatori, prin “obligarea” celor care folosesc diverse produse Google sa isi conecteze profilul de Google+ la acestea. Eforturile de integrare a tuturor serviciilor sub umbrela Google+ nu a fost o reusita, asa cum arata articole publicate de Gigaom, TechCrunch si Ars Technica. Google+ arata bine, pare platforma ideala pentru afaceri, dar ii lipseste ingredientul esential: utilizatori intr-un numar suficient de mare incat spatiul Google+ sa nu para un club gol.
Vic Gundotra lucreaza la Google din 2007, dupa ce mai bine de 15 ani a fost la conducerea Microsoft unde a fost implicat in dezvoltarea mai multor produse de la Windows 3.0 la Windows XP si Vista.
Pe langa reteaua sociala Google+, de care numele sau este cel mai adesea legat, Vic Gundotra s-a mai ocupat de aplicatiile mobile si de relatiile cu dezvoltatorii acestora. La fel, Vic Gundotra a colaborat cu echipa Google Maps, contributia lui fiind recunoscuta chiar de Larry Page, care, intr-un comentariu la anuntul de plecare al lui Vic …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *