Primul mesaj de campanie al lui Antonescu: Daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare, demisionez

de Adrian POPESCU Publicat la: 26.04.2014 20:34 Ultima actualizare: 26.04.2014 20:50

Sambata, la ora la care USD-ul isi lansa in Capitala candidatii la europarlamentare, sub deviza “USL traieste!”, peste munti, la Brasov, baronii locali liberali – peste 1400 de primari si consilieri locali, in frunte cu cei 13 sefi de consilii judetene, plus parlamentarii si candidatii PNL pentru Parlamentul European – ascultau invataturile mobilizatoare ale lui Crin Antonescu. Totul sub promisiunea demisiei din functia de presedinte daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare.

Conclavul de inceput de campanie al Ligii Alesilor Locali PNL a fost precedat, vineri, de o sedinta a Biroului Politic, urmata de o alta a Delegatiei Permanente, la care singura decizie “de interes public” a fost depunerea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului la mijlocul lunii viitoare, chiar in toiul campaniei electorale.
???Antonescu: “PNL este cea mai importanta forta politica de dreapta”

Ca de fiecare data, punctul forte al intrunirii de la Brasov l-a constituit cuvantarea lui Crin Antonescu – o seama de invataturi pentru uzul participantilor, impanate, spre exemplificare, cu atacuri la adresa tuturor fostilor aliati politici, de la Basescu si PDL la Ponta, Constantin, PSD si PC.
Prima invatatura a venit sub forma unui postulat tipic antonescian: “Alesii locali liberali sunt diferiti de ceilalti alesi locali, pentru ca lucreaza pentru cetateni, dumneavoastra insiva ca primari, de exemplu, nu lucrati pentru PNL, lucrati pentru cetateni. Dar lucrati si prin intermediul PNL pe care l-ati ales si care este structura politica ce va poate sustine, prin legislatie, prin finantare si prin politici administrative, cand are posibilitatea fiind la guvernare.” Apoi, in scop mobilizator, in perspectiva prezidentialelor din toamna: “Cifrele din sondaje arata ca astazi PNL nu este doar a doua forta politica a tarii, ci este si cea mai importanta forta de dreapta. Daca rezultatul de la alegerile europarlamentare nu arata acest lucru, e degeaba tot ce am facut. Dar daca acest rezultat arata acest lucru, atunci e foarte limpede, pentru toata societatea romaneasca – si nu numai pentru ea – ca PNL se consacra si este in urmatorii ani, definitiv, punctul tare al dreptei romanesti, locul in care cine mai e, daca mai e, de dreapta trebuie sa vina sau are de venit. Ca sa terminam, in fine, cu acesti zece ani ai lui Basescu si ai PDL-ului si sa mergem spre viitor si nu spre 2003-2004.”
“Rezultatul de la europarlamentare va permite totodata conturarea unei alternative solide la PSD in jurul nostru, pentru batalia alegerilor prezidentiale.”, a concluzionat? Antonescu, reamintind scorul de 25% din voturi asumat pentru scrutinul din 25 mai a.c. Un remember urmat imediat de reiterarea fagaduielii demisiei de la conducerea PNL in cazul unui scor sub 20%.?
“In ipoteza – pe care nici n-o iau in calcul, dar care a tot fost vehiculata – ca am obtine sub 20%, imi depun mandatul de presedinte, adica demisionez, nu il depun ca sa mi-l dati inapoi. Doar suntem oameni seriosi, la noi onoarea e individuala, nu e colectiva cum ne-a anuntat dl. Ponta ca e la PSD”, a spus el.? Intrebat ulterior, la conferinta de presa, daca aceasta promisiune va fi urmata din nou de oarece “nuantari”, liderul liberal a replicat: “Acele nunatari le-am facut, la momentul respectiv, dar nici n-a trebuit sa le fac eu. Pentru ca, daca veti vedea de exemplu declaratiile domnului Ponta sau ale fruntasilor PSD de atunci, nici n-am apucat eu sa zic ceva si au interpretat corect. Dar sigur, faptul ca acuma unii dintre ei, in orice caz geambasii lor din propaganda, ma acuza si incearca sa arate ca nu mi-am respectat cuvantul, asta nu-i nimic de mirare. Ca domnul Basescu, care, vai de mine, numai in campania aia cate a zis, la interval de numai doua zile, iarasi n-are importanta. Eu cred insa ca pentru orice om care are intelesul cuvintelor, nu exista nici un dubiu, eu nici n-am vrut sa repet chestiunea asta fata de colegii mei, pentru ca nu e nevoie sa o repet, eu am vrut sa o explic, atata tot”.
Tariceanu – “majordom la casa Sarbu”
In continuare, Antonescu si-a transferat invataturile in zona teoretizarii? politice, impanate cu exemplificari ad-hoc: “Unii aleg sa fie in politica intr-un fel, iata, dl. Tariceanu, din presedinte al acestui partid – nu al unui partid oarecare, al acestui partid – a ales sa fie in politica majordom la casa Sarbu. Asta este, e in politica, dar nu face politica!”. Urmatoarele exemple – “oamenii care vin cu vaporul si pleaca cu barca”: “Cineva spunea ca trebuie sa evitam oamenii care vin cu vaporul si pleaca cu barca. Eu stiu la cine s-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *