Gradinita si scoala, taramuri sigure cu un sistem imunitar puternic

Primele zile de gradinita si de scoala pot fi o experinenta extrem de placuta pentru copil. Intra intr-un mediu nou, despre care a auzit atat de multe povestiri si cunoaste o serie intreaga de oameni noi, dintre care isi va face multi prieteni. Daca cel mic este nerabdator sa exploreze acest univers pana acum necunoscut, cu siguranta iti va fi greu sa il protejezi si sa il tii departe de diversele raceli sau viroze. Astfel de afectiuni comune sunt extrem de raspandite si, mai ales, foarte usor de contactat.

Sistemul imunitar puternic, un imperativ pentru spor la joaca si invatat
Copilul tau trece printr-o etapa importanta a formarii sale si va avea nevoie de un organism puternic si sanatos pentru a se descurca cu toate responsabilitatile si oportunitatile care i se arata in aceasta perioada. Si chiar daca la inceput s-a aratat putin temator cu privire la ceea ce il asteapta, cu sprijinul tau va descoperi curand si usor farmecul pe care il aduce cu sine intrarea in colectivitate. De aceea, este important sa ai grija ca sanatatea micutului sa fie in cea mai buna stare, astfel incat acesta sa fie in forma atat pentru a acorda atentia necesara lectiilor, cat si pentru a interactiona liber si linistit cu colegii sai.
Un copil cu un sistem imunitar scazut, predispus la imbolnaviri frecvente sau care isi revine mai greu dupa fiecare afectiune poate avea tendinta sa se retraga, sa se izoleze de teama de a nu se imbolnavi din nou. De asemenea, este posibil ca acesta sa fie mai retinut in a se implica in activitati noi, fie pentru ca se simte slabit, fie pentru ca stie ca trebuie sa aiba extrem de multa grija si considera ca ii va fi mai greu sa faca fata activitatilor.

Virozele, racelile si afectiunile digestive stau departe de un copil puternic
Sistemul imunitar al copiilor este in plina dezvoltare in aceasta perioada si, din cauza ritmului activ de viata al micutilor, intra in contact cu multi agenti patogeni. Agentii patogeni sunt micro sau macroorgansime, microbi si paraziti care determina apartia unor probleme de sanatate. Pe parcursul copilariei organismul este expus la acestia si dezvolta mecanisme complexe de aparare impotriva lor, care actioneaza atat la momentul primei interactiuni cat si automat pe viitor, datorita capacitatii de memorare a acestora. De aceea, este important ca organismul sa fie capabil sa faca fata cat mai multor factori si sa aiba resursele necesare sa apere organismul.
In colectivitatile de genul gradinitelor sau scolilor, cel mai frecvent copiii sunt expusi la viroze, raceli si afectiuni digestive. Imunizarea de toamna este importanta cu atat mai mult cu cat odata cu inceperea sezonului rece virozele si racelile devin mai puternice si sunt mai des intalnite. Iar sustinerea organismului in eforturile sale de protejare impotriva afectiunilor digestive este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *