Granzii telefoniei mobile, neimpresionati de Android

Symbian, Microsoft, Nokia si Apple resping importanta lansarii platformei mobile Android de catre Google.

La scurt timp dupa anuntul Google privind lansarea unei platforme deschise pentru telefoanele mobile, Android, marile companii din domeniu, care nu fac parte din aceasta initiativa, reactioneaza oficial, parand sau pretinzand ca nu sunt impresionate.

Nokia a afirmat scurt, printr-un purtator de cuvant, ca nu vede Android drept o amenintare.

Cei de la Microsoft au fost ceva mai prudenti. Scott Horn, manager de marketing la divizia Windows Mobile, a afirmat ca “suna ca si cum Google a adunat un grup de oameni impreuna pentru a construi un telefon, ceea ce noi facem de 5 ani de zile”. “Nu inteleg impactul pe care il vor avea,” a mai spus acesta.

Symbian, al carui sistem de operare este instalat pe trei sferturi dintre telefoanele de tip smartphone, a afirmat prin vocea lui John Forsyth, seful sau de strategie, ca “daca Google nu era implicat, industria de profil ar fi cascat si s-ar fi intors pe partea cealalta,” desi tocmai asta era ideea acestei intiative, prezenta gigantului american. Forsyth a adaugat ca “privim acest lucru cu seriozitate, dar noi suntem cei cu telefoane si platforme reale, si cu o mare cantitate de device-uri, construita de-a lungul anilor.”

In fine, Apple a fost oarecum neutru, afirmand prin purtatorul sau de cuvant, Natalie Kerris, ca Google ramane un partener important. “Avem o relatie foarte buna cu Google, iar Android nu schimba cu nimic aceasta relatie”.

O reactie in cealalta directie a venit de la UIQ, companie detinuta de Sony Ericsson, care nu este partener Google, si Motorola, care este implicata in Android. “In general, este un lucru pozitiv pentru industrie,” au afirmat cei de la UIQ.

Parerea celor care au devenit de cateva zile principalii rivali pentru Google si Android este una previzibila, normala, cel putin la nivel declarativ. Analistii cred insa ca acestia vor fi nevoiti sa tina cont de Google, care “are potentialul de a schimba regulile jocului, potential care trebuie insa confirmat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *