Gruia Stoica nu a cerut inca avizul Consiliului Concurentei pentru preluarea CFR Marfa

Cu toate ca au trecut 20 de zile de la semnarea actelor de privatizare a CFR Marfa, omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman nu a notificat nici pana astazi Consiliul Concurentei cu privire la preluarea companiei de stat, potrivit Hotnews.ro.
La momentul semnarii de la Ministerul Transporturilor, Stoica a precizat ca va cere cit de rapid, in doua-trei zile, avizul Concurentei, precizand ca nu va plati banii pentru CFR Marfa pana cand Consiliul Concurentei nu va acorda acest aviz favorabil.
Problema este ca Gruia Stoica este obligat prin Hotarare de Guvern sa plateasc intr-un contract de escrow 10% din suma tranzactiei (peste 90 mil. lei) in terrmen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de actiuni.?
Aceeasi Hotararea de Guvern prevede un termen de finalizare a tranzactiei de 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ. Acest termen expira peste 3 saptamani, pe 15 octombrie. Pana atunci, Gruia Stoica trebuie sa plateasca 202 milioane de euro.
Trebuie precizat ca avizarea din partea Consiliului Concurentei referitor la posibilitatea situatiei de monopol pe piata transportului feroviar este un proces care poate dura chiar si cinci luni.
Consiliul Concurentei: Legea interzice preluarea controlului CFR Marfa fara avizul nostru sau al CE
GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni, scrie MEDIAFAX.Hotararea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfa a fost publicata la jumatatea lunii august in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.Actul normativ stabileste ca finalizarea tranzactiei, constand in transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni, va fi realizata sub conditia incheierii unui contract de escrow in termnen de 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *