Mark Webber, sanctionat de FIA pentru ca a facut autostopul la Singapore.

Pilotul echipei Red Bull, Mark Webber, a fost avertizat si apoi penalizat cu o retrogradare de zece locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Coreei de Sud. In cadrul cursei de la Singapore, de duminica, australianul a?”calatorit” pe monopostul Ferrari al lui Fernando Alonso catre standuri, ceea ce este interzis in regulamentul FIA, potrivit Mediafax.
Sportivul echipei Red Bull a avut un final de cursa de cosmar la Marele Premiu al statului Singapore. Dupa ce recuperase mai multe pozitii si in momentul in care se apropia amenintator de finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), aflat pe locul locul trei, Webber a primit un mesaj de la boxe care il informa ca are probleme la cutia de viteze si ca trebuie sa nu mai forteze ca sa poata trece linia de sosire.
Vezi si rezultatele pilotilor la Singapore si clasamentul
Australianul a fost depasit de Nico Rosberg, Lewis Hamilton (ambii Mercedes) si de Felipe Massa (Ferrari), inainte ca monopostul sau sa ia foc din cauza unei defectiuni la sistemul de racire, in penultimul tur. Webber si-a scos masina de pe pista si mai tarziu, vazandu-l pe Alonso, care facea turul de onoare dupa ce ocupase locul 2, i-a facut cu mana sa-l ia si pe el pana la standuri. Spaniolul a oprit monopostul, Webber s-a urcat pe masina Ferrari si cei doi s-au indreptat spre linia boxelor.
Comisarii FIA au considerat ca Webber a incalcat articolul 30.9 din regulamentul sportiv, care interzice “intrarea pe pista fara acordul stewarzilor, in perioada cuprinsa intre turul de formare si pana cand ultimul monopost ajunge in parcul inchis”, si i-au acordat un avertisment. Fiind la al treilea avertisment in acest sezon, el a primit automat o retrogradare de zece locuri pe grila de start a urmatoarei etape, care va avea loc peste doua saptamani, in Coreea de Sud.
Si Alonso a fost averizat, pentru ca “a condus un monopost intr-o maniera potential periculoasa pentru alti piloti sau alte persoane”. In acest caz, doua masini au evitat o coliziune in ultimul moment, au explicat oficialii.
Imaginile puse la dispozitie de FIA au aratat ca Alonso a oprit in mijlocul virajului 7, dupa ce Webber i-a facut semn. In timp ce australianul a sprintat sa ocoleasca masina lui Alonso pentru a se urca pe partea ei stanga, un monopost Mercedes era sa-l loveasca, in timp ce al doilea a trebuit sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *