Gruia Stoica ramane in arest la domiciliu

Gruia Stoica, omul de afaceri acuzat de cumparare de influenta in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia, ramane in continuare in arest la domiciliu, instanta respingand cererea lui de inlocuire a acestei masuri cu cea a controlului judiciar.
Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au constatat, vineri, ca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii arestului la domiciliu fata de inculpatul Gruia Stoica, astfel ca au respins cererea acestuia privind inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura preventiva a controlului judiciar.
De asemenea, magistratii au respins ca neintemeiata cererea formulata de inculpatul Doru Bostina privind incetarea obligatiei de a nu depasi limita teritoriala a Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a instantei de judecata, stabilita in cadrul masurii preventive a controlului judiciar, informeaza Agerpres.
Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi contestata in termen de 48 ore de la comunicare.
Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis in judecata la data de 12 februarie, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta, alaturi de avocatul Doru Bostina, acuzat de trafic de influenta. Potrivit DNA, in luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO) Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie ce avea ca scop incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect “Servicii de transport feroviar de carbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.
Conform fisei de date a achizitiei, valoarea estimata a contractului era de 473.068.410 lei, fara TVA (195.079.200 lei pentru SE Turceni, 105.414.600 lei pentru SE Craiova II si 172.574.610 lei pentru SE Isalnita). La data de 17 ianuarie 2014, CE Oltenia a transmis invitatii de participare la procedura in cauza (organizata conform normelor interne ale autoritatii contractante) catre CFR Marfa, SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti (GFR) si alte trei societati comerciale. Termenul de depunere a ofertelor de catre societatile comerciale dispuse sa ia parte la procedura de licitatie era data de 29 ianuarie 2014.
CFR Marfa si-a manifestat intentia de a participa la procedura de achizitie a serviciilor de transport feroviar de carbune pentru cele trei sucursale apartinand Complexului Energetic Oltenia si prin urmare a cerut sa i se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *