Guvernul considera “o fortare” convocarea de urgenta a CSAT de catre Basescu

de Anca SIMINA Publicat la: 02.08.2013 08:40 Ultima actualizare: 02.08.2013 08:59

Foto: Liviu Chirica // Mediafax
Cu cateva ore inaintea sedintei CSAT pentru discutarea situatiei de la CFR Marfa pe care a cerut-o ieri oficial, Guvernul transmite ca la Palatul Victoria convocarea “de urgenta” a Consiliului, de catre presedintele Traian Basescu, este considerata “o fortare”.
Motivul reactiei Guvernului este legat de absenta premierului Victor Ponta aflat in concediu in strainatate. In absenta sa, Presedintia a transmis ca vicepremierul Gabriel Oprea il poate reprezenta la CSAT, fara a avea drept de vot. Detaliu care, in opinia Guvernului, ar bloca consensul, absolut necesar in luarea deciziilor.?

“Guvernul Romaniei vede ca fiind o fortare decizia presedintelui de a convoca “de urgenta” CSAT, cunoscut fiind faptul ca hotararile in cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi a celor prezenti, in conditiile indeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil in cazul participarii la sedinta a cuiva fara drept de vot”, transmite, in replica, Guvernul.
Presedintele Traian Basescu a raspuns cererii Guvernului de a discuta problema contractului de privatizare a CFR Marfa in CSAT. Astfel, seful statului a convocat sedinta CSAT vineri, la ora 11.00, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *