Guvernul Ponta, criticat in Financial Times: Nori negri la orizont pentru economia Romaniei

Guvernul Ponta, masuri populiste si care abat atentia de la problemele cu justitia ale premierului

Semnal de alarma tras in Financial Times pentru Guvernul condus de Victor Ponta.?Schimbarile majore de fiscalitate pe care Executivul de la Bucuresti le pregateste sunt vazute ca o tentativa a aliantei politice de la Putere de a-si spori popularitatea in vederea alegerilor din 2016, precum si ca o distragere a atentiei dinspre problemele pe care premierul le are in justitie.

Riscurile la care este expusa economia Romaniei in momentul de fata fac obiectul unei analize in prestigioasa publicatie economica Financial Times.
Analistii de la FT trec in revista plusurile si minusurile Romaniei din perspectiva economica si ajung la concluzia ca “aspectele negative incep sa le depaseasca pe cele pozitive”.
Partea pozitiva, legata de cresterea economica intre 3 si 3,5 procente in acest an, se datoreaza in mare masura cererii puternice venite dinspre piata Germaniei, care trage in sus exporturile si industria romaneasca.
Pe partea negativa, sunt trei mari zone de ingrijorare pentru Romania, scrie Financial Times. In primul rand, economia nu este imuna la problemele din Grecia, data fiind prezenta semnificativa a bancilor elene in sistemul bancar local.
In al doilea rand, acordul preventiv cu FMI expira in septembrie si Guvernul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *