Guvernul, prima sedinta dupa abrogarea OUG 13. Ce se afla pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi a sedintei Guvernului se afla un Memorandum cu tema “demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii”, masura care se regaseste in programul de guvernare al PSD si, potrivit acestuia, este necesar in vederea administrarii si valorificarii eficiente a participatiilor minoritare ale statului.
“Obiectivul FSDI – dezvoltarea economica prin investitii in infrastructura si companii strategice, intarirea rolului activ al statului prin administrarea adecvata a participatiilor minoritare si obtinerea de lichiditati din emisiunea de obligatiuni, valorificarea anumitor active, dividende si alte surse atrase in proiectele de investitii”, potrivit programului de guvernare al PSD.
De asemenea, membrii Executivului vor discuta un proiect de OUG pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Executivul ar putea adopta in sedinta si o Hotarare pentru pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.
Un alt proiect de hotarare care va fi luat in discutie se refera revocarea si numirea unor membri in Consiliul director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 350/2013 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala.
Un Memorandul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *