Harta infractiunilor din Bucuresti. In ce sector se sparg cele mai multe case, unde se fura cel mai des din buzunare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cele mai multe spargeri de locuinte, talharii, furturi din buzunare si din masini se petrec in sectoarele 2 si 3 ale Capitalei. De partea cealalta, cele mai sigure sectoare la acest capitol sunt si cele mai sarace, 4 si 5.
In primele 9 luni ale acestui an, politistii bucuresteni au inregistrat 1.418 cazuri de spargeri de locuinte, in crestere cu 120 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o statistica intocmita de Politia Capitalei la solicitarea „Romaniei liberea”. In 2016, cele mai multe case au fost sparte in sectorul 3 (358), urmat la distanta mare de sectorul 1 (245) si 6 (227).
In privinta furturilor „de la autoa”, ceea ce in jargonul politistilor inseamna sustragerea de stergatoare, oglinzi, capace de roti, sigle sau ornamente de la masini, precum si a furturilor „din autoa” (bagaje, telefoane lasate sau uitate in masina), sectorul 2 este „campionula” anului, cu 602 cazuri inregistrate. Sectorul 3 este urmatorul in top, cu 474 de cazuri, in timp ce ultimul loc este ocupat de sectorul 4 (334). Per total, insa, in primele noua luni ale lui 2016 au fost inregistrate 2.638 de furturi de la si din auto, cu 744 mai putine fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare scadere a fost constatata in sectorul 4, care de la 1.059 de cazuri sesizate in 2015, a ajuns acum la doar 334.
Nu la fel de bine sta sectorul 4 la capitolul furturi de masini, unde de data aceasta ocupa primul loc, cu 11 cazuri. La polul opus se afla sectorul 5, care pare zona cea mai sigura in care iti poti parca masina. In noua luni de zile, de aici au fost furate doar doua autoturisme. Ca in fiecare an, preferatele hotilor au fost Daciile romanesti si marcile germane si franceze.
Sectoarele 2 si 3 sunt, de asemenea, primele in topul talhariilor, cu 122, respectiv 106 cazuri inregistrate. Cele mai putine talharii au fost comise in sectorul 6 (79), penultimul loc fiind ocupat de sectorul 5 (82). Din fericire, numarul total al acestor infractiuni violente a scazut in 2016 fata de 2015, de la 668 la 576, se mai arata in statistica Politiei Capitalei.
Migratia hotilor
Cat despre furturile din buzunare, exceptand tramvaiele, autobuzele si troleibuzele RATB, unde se comit cele mai multe astfel de fapte, sectorul 3 se situ-eaza din nou pe primul loc, cu 438 de cazuri, urmat de sectorul 1, cu 347 de cazuri. Si de aceasta data, sectorul 5 este locul in care se comit cele mai putine furturi din buzunare – 211 sesizari in 2016. Cu exceptia sectorului 6, numarul acestor infractiuni a crescut in tot Bucurestiul.La o privire de ansamblu pe statistica Politiei, s-ar putea trage concluzia ca centrul si cartierele mai selecte ale Capitalei colcaie de hoti si de talhari, in timp ce Berceniul, Rahova si Ferentariul, celebrele cartiere din sectoarele 4 si 5, abia daca au vazut la fata astfel de infractori. Explicatia este, insa, destul de simpla. „In realitate, cei mai multi dintre hoti locuiesc in cartierele sarace, dar opereaza in cele …

spot_imgspot_img