Hertanu, cumnatul lui PONTA, a primit un Audi Allroad de la Dan Sova. Informatia apare in rechizitoriul de trimitere in judecata a premierului

Potrivit rechizitoriului de trimitere in judecata a lui Dan Sova, Victor Ponta si altii, Dan Sova i-a dat cumnatului premierului spre folosinta un Audi Allroad, masina cumparata in leasing de casa sa de avocatura, SCA Sova si Asociatii. In actele contabile, Sova a facut inregistrari justificative fictive.
Fragment din rechizitoriu care descrie aceste secvente penale:
a”SCA “Şova şi Asociaţii” a incheiat cu (…) contractul de leasing financiar nr. (…) /24.09.2007 privind autoturismul marca Audi Allroad cu serie şasiu (…).
In concret, intre cele două părţi s-a incheiat respectivul contract cu privire la autoturismul marca Audi Allroad, bun achiziţionat in vederea desfăşurării activităţii societăţii de avocaţi, fiind inregistrat in Registrul de inventar.
In realitate, bunul a fost folosit de Iulian HERTANU (cumnatul premierului Victor Ponta – nn) , exclusiv in scop personal, fără vreo legătură cu activitatea societăţii de avocaţi, incepand cu data de 03.10.2007.
Societatea de avocaţi a plătit avansul, ratele de leasing şi toate cheltuielile aferente contractului pană la sfarşitul anului 2009.
In tot acest timp,?societatea de avocaţi a beneficiat de deducerea TVA- ului, a impozitului pe profit şi de alte deduceri.
?In luna iunie 2009?autoturismul a fost declarat furat.
Intrucat autoturismul nu a fost folosit in vederea desfăşurării activităţii societăţii de avocaţi toate aceste deduceri au fost nelegale intrucat au avut ca temei cheltuieli care nu au avut la baza operaţiuni reale privind starea de fapt fiscală a autoturismului.
(a??) In privinţa contractului de leasing privind autoturismul Audi Allroad s-a concluzionat că, prin inregistrarea in contabilitate a respectivei operaţiuni cu caracter fictiv in ceea ce priveşte faptul că autoturismul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *