Horoscopul: cum s-a ajuns la cele 12 zodii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In zilele noastre horoscopul a devenit ceva atat de normal in viata oamenilor incat il regasim in rubrici speciale ale ziarelor, revistelor, pe pagini de internet si chiar in carti special dedicate acestei practici. Fie ca il citim din obisnuinta si amuzament, pentru a face corelatii in viata de zi cu zi, sau chiar credem in el, horoscopul a reprezentat din cele mai vechi timpuri un interes al oamenilor pentru aflarea viitorului.
Astrologia, stiinta care „citeste” in stele (gr. „astron” = stele si „logos” = stiinta) constituie fundamentul pe baza caruia astrologii realizeaza horoscopul, practica de prezicere a evenimentelor sau a destinului (gr. horoskopos – „hora” = ora, anotimp, „skopos” = cel care priveste) prin interpretarea unor elemente precum data nasterii, influenta planetelor sau polaritati (planete benefice – planete malefice, masculin – feminin). Din multitudinea de zodiace existente (european, chinezesc, arboricol etc.), zodiacul european imparte anul, incepand cu echinoctiul de primavara, in 12 zodii care poarta numele celor 12 constelatii aflate pe traseul parcurs de Soare in jurul Pamantului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti.
In functie de situatii si necesitati, putem folosi mai multe tipuri de astrologie, intre care astrologia natala, astrologia orara, lunara (care tine cont de miscarea lunii), medicala, karmica sau astrologia semnului solar. Astrologia natala, cea mai populara, studiaza horoscopul natal pe baza zodiacului, a ascendentului, a caselor astrologice si a pozitiei planetelor in case si zodii, pentru a determina influenta acestora asupra personalitatii si vietii individului, aferente momentului nasterii sale. Aceste trasaturi de ordin fizic, psihic, intelectual, sentimental etc. reprezinta pentru persoana respectiva tendinte sau linii directoare generale pe parcursul intregii vieti.
Tinand cont de toate aceste elemente, astrologii profesionisti realizeaza previziuni astrale in horoscopuri zilnice, lunare sau anuale, privind diverse aspecte ale vietii: sanatate, cariera si bani, dragoste si cuplu, casa si familei, precum si compatibilitati ale zodiilor.

spot_imgspot_img