Iliescu: Romania a dovedit ca poate fi nu doar consumator, ci si furnizor de securitate

de Eliana Radulescu – Mediafax Publicat la: 02.04.2014 14:38 Ultima actualizare: 02.04.2014 14:59

Fostul presedintele Ion Iliescu a declarat, miercuri, ca decizia Romaniei de a adera la NATO a fost corecta si conforma cu interesul national, aceasta dovedind ca poate fi un furnizor, nu doar un consumator de securitate.

“Decizia pe care am luat-o in urma cu mai bine de doua decenii privind integrarea noastra euro-atlantica s-a dovedit corecta si conforma cu interesul national al Romaniei, iar tara noastra a dovedit ca poate fi un furnizor, nu doar un consumator de securitate”, a mentionat fostul sef de stat, la conferinta cu tema “Profilul Romaniei in NATO la 10 ani dupa integrare”.
El a subliniat ca Romania a fost prima tara din spatiul Pactului de la Varsovia care a aderat la Parteneriatul pentru Pace, forma specifica de cooperare intre tarile candidate la admiterea in NATO, forma sugerata de Statele Unite, care a devenit un cadru specific de cooperare cu NATO a tarilor candidate.

“A fost o satisfactie personala faptul ca mi-a revenit misiunea de a semna (la Praga – n. r.), in numele Romaniei, ambele documente, din iulie 1991, privind incetarea existentei Tratatului de la Varsovia, si din noiembrie 2002, privind aderarea noastra la NATO, care, de aceasta data, semnifica ancorarea noastra lumea euro-atlantica”, a mentionat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *