In 2009 sunt asteptate cu 30% mai multe falimente decat in 2008

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sute de firme falimenteaza, iar datoriile la stat ale marilor companii insumeaza sute de miliarde de lei. Oameni pe drumuri si gauri mari in bugetul de stat, acestea par sa fie principalele caracteristici ale lui 2009. Aproape 14.500 de firme au intrat in faliment anul trecut, in crestere cu 75% fata de nivelul din 2007, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Potrivit Uniunii Nationale a Patronatului Roman, numarul falimentelor in 2009 va creste cu 30 de procente, fata de 2008, informeaza RealitateaTV.

Asta inseamna ca peste 18.000 de companii vor inceta sa mai functioneze anul acesta. In plus, daca in 2008 s-au inregistrat 405.000 de disponibilizari, nici anul acesta lucrurile nu se vor imbunatati. Specialistii spun ca se asteapta la un val de someri in lunile martie si aprilie, perioada in care majoritatea firmelor vor disponibiliza o mare parte din angajati.

Nici marile companii nu stau mai bine la capitolul capacitate de plata a datoriilor. Acestea insumeaza sute de miliarde de lei datorii la stat.Compania Nationala a Huilei continua sa fie cel mai mare datornic la bugetul statului, pe locul doi se pozitioneaza Petrotel Lukoil, iar pe pozitia a treia este Termoelectrica.

spot_imgspot_img