In 2023, populatia planetei va ajunge la opt miliarde. Dintre acestia, un miliard vor avea peste 60 de ani

Populatia planetei va ajunge, in 2023, la opt miliarde de locuitori. Cu toate acestea,?in Romania va scadea cu aproximativ 15%, potrivit unui raport anual prezentat de Organizatia Natiunilor Unite, informeaza The Guardian, citat de Mediafax.
Peste jumatate din cresterea globala a populatiei pana in 2050 va proveni din Africa Subsahariana, unde ratele de fertilitate vor persista la niveluri mult mai mari decat in restul lumii, arata predictiile ONU. Jumatate din cresterea numarului de persoane va veni din doar noua tari: India, Nigeria, Republica Democratica Congo, Pakistan, Etiopia, Tanzania, SUA, Uganda si Indonezia. Pana in 2050, sapte dintre cele mai populate 20 de natiuni ale lumii vor fi africane, potrivit raportului.
In schimb, toate tarile din Europa au rate de fertilitate sub nivelul de inlocuire, ceea ce inseamna ca populatia va scadea in mod inexorabil, fara imigratie la scara larga.
Europa de Est este afectata in mod deosebit de aceasta tendinta demografica, iar numarul locuitorilor ar putea scadea cu peste 15% in Bulgaria, Croatia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, Romania, Serbia si Ucraina.
Pentru al 27-lea an consecutiv, populatia Romaniei a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *