In calitate de „sot si tata”, Basescu se dezlantuie violent; tintele: „mogulii”, „analistii-tonomat” si Florin Calinescu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele Traian Basescu a avut, aseara, cea mai violenta iesire publica de pana acum impotriva patronilor de presa, a trustului lui Dan Voiculescu in special, si a analistilor politici, motivul fiind ca, in ultima perioada, i-a fost atacata familia. Intors de la Bruxelles, seful statului a anuntat, pe aeroportul Henri Coanda, ca vrea sa faca niste precizari in calitate de „cap al familiei Basescu”, familie cu trei femei, pe care are obligatia sa le apere.

Presedintele si-a indreptat la inceput tirul impotriva trustului de presa al lui Dan Voculescu, pe care l-a numit in permanenta „Felix Motanul”, suparat de un articol aparut in „Jurnalul National”, in care se spunea ca a initiat o ordonanta, in timpul guvernarii Isarescu, pentru a-si sterge datoriile la Banca Agricola. Basescu a negat ca ar fi facut asa ceva si ca ar fi luat vreodata, el, sotia sau fiicele sale, acuzandu-i de manipulare pe cativa jurnalisti de la acest cotidian.

Presedintele si-a extins criticile la comentatorii politici, pe care i-a numit „analisti-tonomat”, in care „patronul baga pachete cu euro” si, in schimb, acestia „recita ce ii place” proprietarului trustului. Pe analistii politici ? „greii presei, adevarati barbati” ?, Basescu i-a pus la zid din cauza ca au declansat o campanie impotriva fiicei sale, Elena, pe care a descris-o drept „un copil prea timid”. „Nu ii scuz greselile, dar parca a fost prea mult”, a spus seful statului.

De data aceasta, au fost luate in vizor toate televiziunile apartinand lui Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu si Adrian Sarbu. Pe acesta din urma, Basescu s-a suparat din cauza sitcomului „Anticamera”, avandu-l ca protagonist pe Florin Calinescu, interpretul presedintelui Boerescu. Presedintele a folosit la adresa actorului expresia „defunctul Calinescu”. Supararea prezidentiala a vizat si postul public de televiziune, care „si-a recrutat niste buni recitatori”, adica tot analisti-tonomat.

Traian Basescu s-a descris ca victima unui atac al sistemului mafiot, care ar grupa practic intreaga presa, si a promis ca, de acum inainte, sa raspunda tuturor atacurilor din partea presei: „Stiu care este furia sistemului mafiot zdruncinat. (…) Incepand de azi, voi replica la toate mizeriile pe care le indreapta impotriva familiei mele. Nu in calitate de presedinte, ci in calitate de sot si tata, care are obligatia sa-si apere familia. (…) Incepand de astazi, tonomatele cu euro din presa romaneasca vor primi zilnic replica”.

Consiliul de Onoare al CRP, convocat pentru o pozitie oficiala fata de afirmatiile lui Basescu

Presedintele interimar al Clubului Roman de Presa, Indira Crasnea, a declarat, vineri, ca va convoca o sedinta a Consiliului de Onoare al CRP, pentru a decide pozitia oficiala fata de declaratiile sefului statului si a facut un apel ca ambele parti sa dovedeasca ratiune si profesionalism.

„Politicienii nu pot trai fara presa, nici presa fara politicieni. Din aceasta interdependenta nu rezulta obligatoriu armonie, pentru ca imaginea este capitalul cel mai de pret al politicienilor. Obligatoriu, apar asperitati si perioada electorala le accentueaza. Inteleg sensibilitatile personale ale domnului presedinte. Pe de alta parte, domnul presedinte, de la inaltimea functiei Domniei Sale, nu a menajat vreodata jurnalistii. Inevitabil, exista o atitudine in consecinta”, spune Indira Crasnea.

Ea a facut un apel la ratiune si profesionalism atat din partea politicienilor, cat si din cea a jurnalistilor.

spot_imgspot_img