INCHISOARE pentru politicianul austriac implicat alaturi de Severin in cazul mita contra amendamente

Ernst Strasser / FOTO: wikipedia.org

Strasser a fost nevoit sa demizioneze din postul de deputat european in martie 2011, dupa ce a fost inregistrat cu camera ascunsa, alaturi de alti doi eurodeputati, intre care Adrian Severin, de jurnalisti de la cotidianul britanic Sunday Times, care s-au prezentat drept membri ai unor grupuri de lobby.
Reporterii britanici de la “The Sunday Times” au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Printre alesii care au acceptat se numara Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.
Strasser a negat acuzatiile de coruptie, avocatul sau Thomas Kralik insistand ca eurodeputatul “nu a comis niciun delict”, potrivit Agerpres. Avocatul a argumentat ca acesta a avut de la bun inceput suspiciuni asupra interlocutorilor sai, considerand ca “puteau face parte din serviciile secrete”, dupa ce Strasser mai fusese tinta unor astfel de operatiuni pe vremea cand era ministru de interne (2000-2004). Conform acestei teorii, Strasser ar fi intrat in joc pentru a descoperi cine se afla in spatele tentativei de corupere si a informa apoi autoritatile.Ernst Strasser a fost inculpat pentru coruptie dupa o ancheta de mai multe luni desfasurata de Parlamentul European in colaborare cu agentia Eurojust.

Spre deosebire de Strasser, care si-a dat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *