Inspiratie pentru suflet: Tanarul cu inima franta

0

a”Oamenii se intalnesc din doua motive: sa se ajute reciproc la dezvoltarea individuala sau sa traiasca viata mai din plin decat ar fi putut-o trai separat.” Andy Szekely

a”Era o data un tanar ce pretindea ca are cea mai frumoasa si mai perfecta inima din tara. Tanarul mergea din oras in oras si din sat in sat, aratandu-le oamenilor inima lui minunata. Oamenii se adunau cu mic cu mare si se minunau de frumusetea si perfectiunea inimii lui.

Inima tanarului era intr-o stare perfecta. Acesta nu avea nicio greseala si niciun semn pe ea. Toti privitorii erau de acord ca inima lui era cea mai frumoasa din cate vazusera ei pana atunci. Tanarul om era foarte mandru de el si de inima lui. Nimeni nu avea o inima la fel de frumoasa. El se bucura mult de aprobarile unanime ale privitorilor.
Intr-o zi insa, ajungand intr-un sat, s-a apropiat de el un batran trecut de 70 de ani, cu par alb si cu o privire blajina, care i-a spus: a”Dragul meu, eu iti spun ca inima ta nu e nici pe departe la fel de frumoasa precum e a mea!”. Atat multimea din sat, cat si tanarul cu inima perfecta s-au uitat cu uimire la batran. a”Ce spui tu, batrane? Ai inima mai frumoasa ca a mea? Arata-ne-o atunci!”.

Batranul a inceput sa se dezbrace, ca sa le arate oamenilor inima lui. Oamenii au vazut o inima care batea puternic, dar care era plina de pete negre, de rani si cicatrici. Inima lui avea foarte multe rupturi si mai ales gauri. Unele dintre aceste gauri erau acoperite cu bucati de invelis, dar aceste invelisuri nu se potriveau foarte bine cu inima lui. Avea cateva locuri unde cateva piese ale inimii sale erau descompletate si completate cu altele care nu se potriveau foarte bine. Mai mult, inima lui avea om cateva locuri gropi mari de unde mai lipseau mai multe bucati de inima.

Oamenii se uitau unii la altii nedumeriti. a”Cum poate batranul sa spuna ca inima lui e mai frumoasa??” se intrebau acestia in sinea lor. Tanarul cu inima perfecta s-a uitat atunci la inima batranului si a inceput sa rada.

a”Eu cred ca dumneata glumesti,? mosule. Inima dumitale nu poate fi comparata cu a mea. Inima mea e perfecta, pe cand a dumitale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *