Institutiile internationale si creditorii privati ai Greciei incep luni discutiile pentru …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O misiune a creditorilor internationali si privati ai Greciei va da luni startul unei noi runde de discutii cu guvernul de la Atena, pentru a pregati noul pachet de sprijin, de 130 miliarde euro, si schema de schimburi de obligatiuni menita sa reduca datoria statului, transmite Reuters, scrie Mediafax.

Grecia a evitat la limita intrarea in insolventa in luna decembrie, dupa ce statele din zona euro si FMI au aprobat o noua transa, de 8 miliarde euro, din programul de finantare de 110 miliarde euro convenit in mai 2010.
Statul va incheia insa anul cu un deficit bugetar mai ridicat fata de tinta convenita cu FMI, din cauza scaderii economice mai severe decat se estima, care a afectat veniturile statului.
Inspectorii straini vor examina de asemenea progresele Greciei in privinta reformelor structurale convenite cu creditorii internationali, considerate pana acum nesatisfacatoare.
„Troica se va intalni luni cu ministrul Finantelor, dand startul discutiilor pentru noul acord, care reprezinta principala prioritate. …

spot_imgspot_img