Intalnirea Dancila-USR cu tema OUG referitoare la Codurile penale. “Deocamdata nu se da OUG pentru amnistie si gratiere”

UPDATE. Premierul Viorica Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ar fi spus vineri, la Palatul Victoria, la intrevederea cu delegatia USR, ca deocamdata nu se va da OUG pe amnistie si gratiere.
“Dancila a spus ca nu intentioneaza in acest moment o astfel de ordonanta”, a relatat liderul USR, Dan Barna.
“Au spus foarte clar si Dancila si Toader ca nu se va intampla deocamdata, ca nu face parte din intentiile lor in perioada urmatoare, ca nu lucreaza la un proiect. Am incercat sa obtin un termen, nu am reusit”, a adaugat el.
“Juristii grupului USR au realizat o analiza asupra modificarilor recente ale legislatiei penale care, desi au fost declarate constitutionale de catre judecatorii Curtii Constitutionale, nu sunt oportune si vor pune in pericol siguranta nationala. Nu exista nicio urgenta pentru a modifica legislatia penala prin OUG, ambele coduri trebuie dezbatute in Parlament, asa cum este normal intr-un stat democratic. Va reamintim ca Uniunea Europeana si in special Comisia de la Venetia au recomandat Romaniei ca legile de modificare a Codului penal si de procedura penala sa fie dezbatute cu specialistii in domeniu si intreaga societate civila”, se arata in solicitarea trimisa premierului de presedintele USR, Dan Barna.
Potrivit documentului, audienta solicitata de USR are drept scop “prevenirea unei ordonantei de urgenta care va produce efecte grave imediat dupa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *