Mugur Isarescu: Ochiul si interesul americanilor sunt acolo unde se gasesc petrol si gaze

“Evolutia acestui sector este strans legata de cea a Romaniei moderne. Aceasta industrie a jucat un rol extrem de important in modernizarea Romaniei. Resursele care au contribuit la modernizarea Romaniei au fost petrolul, granele si cheresteaua”, a spus Isarescu, in alocutiunea sa.
El a aratat ca lumea nu cunoaste suficient istoria sectorului petrolier al Romaniei si faptul ca pe teritoriul tarii noastre s-a extras prima productie de titei inregistrata in statisticile mondiale.
Guvernatorul BNR a sustinut ca, in unele carti de istorie de referinta, nu se face nicio mentiune cu privire la Romania in ceea ce priveste Primul Razboi Mondial. In schimb, cand vorbim de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Romania se face remarcata prin raidul aerian al americanilor care au bombardat campurile petrolifere si rafinariile din Ploiesti, pentru a distruge resursa de carburanti a soldatilor nemti.
“In Al Doilea Razboi Mondial, petrolul a fost si norocul, dar si nenorocul nostru. S-au uitat si nemtii la Romania si am devenit prieteni, fortat, ba cu unii, ba cu altii. Asa am ramas in istoria legata de Al Doilea Razboi Mondial”, a adaugat el.
Isarescu a relatat cum, in timpul unei vizite facute in Statele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *