Intel Capital si MCI au investit in operatorul bulgar Nexcom

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intel Capital si MCI Management SA au anuntat realizarea unei investitii in compania Nexcom Bulgaria, un operator alternativ de telecomunicatii, care realizeaza acum o retea nationala WiMax pentru a oferi un pachet de servicii de voce si internet wireless.

?Nexcom a fost primul operator din Bulgaria care a oferit servicii de voce si internet bazate pe sistemul WiMAX. In urmatoarele 12 luni, Nexcom intentioneaza sa continue dezvoltarea rapida a retelei WiMAX la nivel national, pentru a oferi servicii de voce si internet in 24 de localitati din tara. Infrastructura IP existenta, reteaua de vanzari si distributie si interconectivitatea cu operatorii nationali si internationali ne dau un avantaj semnificativ fata de competitorii nostri. Credem ca prin aceasta investitie realizata de Intel Capital si MCI, vom consolida pozitia Nexcom pe piata bulgara?, a spus Emil Nikolov, co-fondator Nexcom.

Nexcom Bulgaria a fost un furnizor de seama de servicii de telecomunicatii alternative pe piata interna, incepand din 1998. In 2005, Nexcom a castigat o licitatie pentru o licenta WiMAX la scara nationala, iar la acest moment este in plin proces de a realiza prima retea de internet si voce bazata pe aceasta tehnologie, din Bulgaria.

Tot in acest an, Nexcom a lansat serviciile comerciale de internet si voce WiMAX in Sofia, in Bansko si in alte orase de pe coasta Marii Negre.

Luand in considerare brand-ul Nexcom si avand in vedere infrastructura de telecomunicatii insuficient dezvoltata in multe zone din Bulgaria, compania a semnat deja contracte cu mai multe corporatii importante interesate de serviciile oferite de Nexcom.

?Cererea mare de servicii de telecomunicatii wireless pe piata din Bulgaria, treaba buna facuta de Nexcom, suportul tehnic si de marketing oferit de Intel, dar si experienta MCI in dezvoltarea afacerilor din domeniul tehnologiei au pus bazele unei afaceri de succes?, a spus Bogdan Wi?niewski, de la MCI.

?Suntem bucurosi sa incepem afacerile in Bulgaria cu aceasta investitie in Nexcom, un proiect despre care credem ca va imbunatati considerabil disponibilitatea si accesibilitatea la infrastructura de telecomunicatii atat pentru sectorul business cat si pentru consumatori. Aceasta investitie este o parte a dezvoltarii si desfasurarii noastre, care ar trebui sa faca telecomunicatiile de mare viteza mult mai accesibile pentru bulgari?, a spus Marcin Hejka, Director of Intel Capital in Central and Eastern Europe .

spot_imgspot_img