Inundatii in Canada: Peste 3.400 de persoane au fost evacuate in Quebec, Ontario si British Columbia

Topirea rapida a zapezilor si cantitatile mari de precipitatii au cauzat inundatii de amploare in Canada in weekend si luni fortand mii de persoane sa isi paraseasca locuintele.
Desi pentru ziua de miercuri este prognozat soare in Ontario, in provincia New Brunswick si in anumite zone din Quebec sunt asteptate in continuare ploi.
Topirea zapezilor, furtunile puternice si ploile torentiale vor inrautati situatia in cealalta parte a tarii, in British Columbia, au avertizat marti autoritatile federale.
Peste 3.400 de persoane au fost evacuate in Quebec, Ontario si British Columbia, potrivit oficialilor.
Potrivit Agerpres, Quebec ramane zona cea mai afectata – de marti seara 3.882 de case din 166 de localitati au fost inundate, conform autoritatilor provinciale. In total, 2.721 de persoane au evacuate, iar apele au acoperit 557 de drumuri.
Un barbat de 37 de ani si fata sa in varsta de 2 ani au decedat dupa ce masina in care se aflau a fost luata de curenti in regiunea Gaspe din estul Quebec. Trupul barbatului a fost gasit luni, iar cel al copilului este cautat in continuare de autoritati.
Prim-ministrul provinciei Quebec, Philippe Couillard, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca va fi nevoie de cateva saptamani pentru ca locuintele din comunitatile afectate de inundatii sa se usuce. “”Ne aflam intr-o faza de retragere treptata (a apelor – n.r.)””, a spus Couillard. Acesta a avertizat, insa, ca “”daca incepem sa vedem o ameliorare, nu inseamna ca inundatiile vor disparea maine””.
Potrivit unui buletin informativ al protectiei civile de marti, persoanele evacuate au fost mutate in centre de primire.
Fluviul Saint-Laurent si mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *