Invazia de incesturi modifica legea avortului

Invazia de incesturi modifica legea avortului

nca doua fetite de 11 ani violate, in Vaslui si Bihor. O femeie a facut trei copii cu propriul frate. Alta a facut copii cu doi frati. Barbatul din Barlad care are doi copii cu fiica sa a scapat nepedepsit. Si-a violat fiica timp de patru ani, sub ochii celorlalti copii. Astfel de titluri din ziare si fapte oribile fac inconjurul tarii de o vreme incoace. Oamenii sunt socati, iar in unele situatii personajele implicate relateaza ca intr-un caz sau altul faptele erau previzibile. Asa s-a intamplat si in cazul fetitei de 14 ani din localitatea Grumazesti, judetul Neamt, care este insarcinata in 30 de saptamani, in urma unui incest cu fratele ei, Traian. Desi mama stia ce se petrece, a evitat sa-l denunte, din dorinta de a-si proteja fiul. Cand s-a aflat de incest, minora era deja in a 19-a saptamana de sarcina. Cel care a lasat-o insarcinata a fost eliberat din penitenciar in martie 2007, unde ispasise o pedeapsa pentru furt.

Parintii au stabilit ca fata si Traian sa locuiasca impreuna, intr-o locuinta improvizata. Seara, cand tanarul venea acasa de la munca, bine baut, incerca in repetate randuri sa-si oblige sora minora sa aiba relatii sexuale. El a ademenit-o cu dulciuri, alimente, imbracaminte si incaltaminte. Relatia incestuoasa a fost descoperita de un alt frate, care a facut reclamatie la Politie. Acuzatul se afla in arest si va fi judecat pentru intretinere de acte sexuale cu un minor. Numai ca nu va mai fi nicio surpriza daca si de aceasta data vinovatul va fi gasit fara vina.

In fata tuturor acestor lucruri evidente si, mai ales, dupa ce Romania a facut inconjurul lumii cu cazul fetei de 11 ani din Neamt, care a facut intrerupere de sarcina – la 22 de saptamani – la Spitalul King”s College din Londra, autoritatile au stabilit, printr-un nou proiect, ca intreruperea sarcinii la o minora de pana la 15 ani va putea fi realizata pana la cel mult 24 de saptamani de gestatie, numai in unitati spitalicesti de nivel 3. Asa prevede un proiect de Ordin privind aprobarea procedurilor de interventie in astfel de situatii, supus dezbaterii publice de MSP. Potrivit proiectului de Ordin privind aprobarea procedurilor de interventie in situatia constatarii sarcinii in evolutie la minore care nu au implinit varsta de 15 ani, initiat de Ministerul Sanatatii, orice sarcina survenita pana la implinirea varstei de 15 ani este considerata sarcina cu risc obstetrical inalt, de a carei supraveghere ar trebui sa se ocupe un medic de specialitate obstetrica-ginecologie. Ordinul mai stabileste faptul ca personalul implicat in astfel de situatii are obligatia pastrarii confidentialitatii datelor despre pacient, nerespectarea acestor prevederi atragand, dupa caz, raspunderea disciplinara, contraventionala sau penala. Poate ca la acest ultim paragraf ar mai trebui lucrat putin, atata vreme cat identitatea acestor fete care sunt supuse unor asemenea traume a fost declinata de la bun inceput de autoritati si de mass-media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *