Ioan Oltean nu va fi arestat. Deputatul, sub control judiciar

de Catalin Lupasteanu Publicat la: 11.12.2015 00:16 Ultima actualizare: 11.12.2015 00:17

Deputatul PNL Ioan Oltean a fost plasat sub control judiciar, de instanta suprema, in dosarul in care este acuzat ca a intervenit la ANRP pentru despagubirea ilegala a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mita 600.000 de euro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi seara, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean si a decis ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.
Decizia poate fi contestata la aceeasi instanta.

Deputatii au aprobat, miercuri, solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Ioan Oltean, acuzat de coruptie in dosarul despagubirilor ANRP.
Oltean este acuzat de procurorii DNA ca a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, actionar la CS Universitatea Craiova, in incinta unei parohii, pentru a interveni in favoarea sa la ANRP. Oltean ar fi intervenit la fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, astfel ca Rotaru a obtinut o despagubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.
Din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP au facut parte, la momentul respectiv, Crinuta Dumitrean, care era …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *