Iohannis subliniaza importanta unui mesaj consecvent si puternic din partea statelor UE in solidaritate cu Marea Britanie

Potrivit sursei citate, discutiile cu ministrul lituanian au vizat consolidarea cooperarii bilaterale dintre cele doua tari, agenda regionala, europeana si de securitate.
In comunicat se arata ca presedintele Klaus Iohannis a evidentiat relatia foarte buna dintre cele doua state, precum si aprecierea pentru dialogul constant si deschis cu omologul sau lituanian, Dalia Grybauskaite, amintind rezultatele vizitei efectuate la Vilnius in iunie 2016.
De asemenea, presedintele Iohannis si ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania au exprimat dorinta ferma de consolidare a dialogului politic si dezvoltarea legaturilor economice dintre cele doua tari, fiind evocata, printre altele, necesitatea stimularii cooperarii in domeniul noilor tehnologii. Cei doi oficiali au evocat si pozitiile si interesele comune ale Romaniei si Lituaniei in cadrul Uniunii Europene, inclusiv in privinta abordarilor privind viitorul cadru financiar multianual si a Brexit.
In cadrul intrevederii, cei doi inalti oficiali au amintit importanta unei coordonari crescute in privinta Parteneriatului Estic si in Vecinatatea Estica a UE, pornind de la similitudinea de pozitii a celor doua tari. In acest context, au avut loc discutii cu privire la situatia din Republica Moldova si cea de Ucraina, fiind exprimata sustinerea pentru continuarea procesului de reforme in spirit european.
Printre subiectele abordate s-au aflat si obiectivele comune ale celor doua state in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *