Iohannis, despre memorandumul privind relocarea Ambasadei Romaniei in Israel: E treaba initiatorilor daca vor sa clarifice demersul

“Este treaba initiatorilor daca vor sa clarifice un demers sau nu”, a declarat presedintele in judetul Arges, intrebat cu privire la discutia din spatiul public, inclusiv din sedinta de Guvern, referitoare la desecretizarea memorandumului privitor la relocarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.
Intrebat cum au decurs lucrurile, in contextul in care MAE efectueaza o analiza referitor la impactul mutarii ambasadei si ca MAE i-a adresat o invitatie sa exprime un punct de vedere, Iohannis a spus: “La un moment dat o sa va povestesc cu lux de amanunte cum au decurs, dar nu astazi”.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat joi ca el, personal, nu sprijina initiativa cu privire la desecretizarea memorandumului elaborat de Guvern pe tema mutarii Ambasadei Romaniei din Israel, dar a precizat ca aceasta va fi o hotarare pe care o vor lua Executivul si premierul.
Seful diplomatiei romane a avut joi o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in biroul acestuia din urma, de la Palatul Parlamentului.
Ministrul Afacerilor Externe a precizat ca la acest proces de evaluare i-a invitat si pe reprezentantii Administratiei Prezidentiale, dar ca a fost refuzat.
“Noi am invitat Administratia Prezidentiala sa participe la aceste intalniri pe care le facem cu ministerele de linie, dar raspunsul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *