Iohannis, la reuniunea speciala a Consiliului European de la Bruxelles. Ce mesaj legat de Brexit va avea presedintele

Presedintele Klaus Iohannis participa astazi la reuniunea speciala a Consiliului European de la Bruxelles. Tema zilei este legata de Brexit.?Sa??eful statului va sustine ca principala prioritate in cadrul negocierilor trebuie sa fie protejarea drepturilor cetatenilor europeni si a membrilor de familie ai acestora, cu evidentierea dreptului fiecarui cetatean UE si al familiei sale de a trai, munci, studia in orice stat membru.
“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, se va afla la Bruxelles, unde va participa la reuniunea speciala a Consiliului European in format UE 27. Aceasta reuniune este prilejuita de faptul ca Marea Britanie a notificat in legatura cu dorinta de a parasi Uniunea Europeana, conform articolului 50 al Tratatului UE”, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi, potrivit Agerpres.?Ea a spus ca la aceasta reuniune se va incerca gasirea unui mandat general de negociere in privinta Brexit.
Dobrovolschi a prezentat elementele care vor fi sustinute de presedintele Klaus Iohannis la reuniunea speciala a Consiliului European, indicand mentinerea unitatii celor 27 de state membre in procesul de negociere, inclusiv in apararea principiilor si libertatilor fundamentale pe care este construita Uniunea, diminuarea pe cat posibil a efectelor negative pe care le presupune iesirea Marii Britanii din UE, existenta unui echilibru intre drepturi si obligatii intre cele doua parti ale acordului, mentinerea integritatii Pietei Unice si asigurarea unui acces egal si nediscriminatoriu la aceasta pentru companiile si cetatenii din toate statele membre UE.
Ea a anuntat ca seful statului roman va sustine o abordare graduala a negocierilor, respectiv ajungerea la un acord privind retragerea Marii Britanii din UE intr-o prima faza, urmata de negocieri privind viitorul relatiilor dintre UE si Regatul Unit.
“Pentru Romania, obiectivul principal in negocieri este protejarea drepturilor si intereselor cetatenilor romani din Marea Britanie dupa Brexit”, a subliniat Dobrovolschi, conform sursei citate.
De asemenea, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *