Iohannis: Pentru Europa, e mai important cine e cancelar in Germania decat cine e presedintele CE

de Departamentul Corespondenti – Mediafax Publicat la: 19.09.2013 17:07 Ultima actualizare: 19.09.2013 17:20

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca, “pentru Europa, e mai important cine e cancelar in Germania decat cine este presedintele Comisiei Europene”, pentru Romania fiind “mai bine” ca Angela Merkel sa castige alegerile in Germania, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, fost presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, daca urmareste campania electorala din Germania si ce parere are despre gestul obscen facut de Peer Steinbrück, contracandidatul Angelei Merkel.

“Un mod haios de atrage a atentia. Nu neaparat foarte elegant, dar eficient”, a declarat Iohannis.
Acesta a adaugat, insa, ca “partea care pierde in aceasta competitie este dezbaterea politica autentica. Aceasta nu e prea senzationala, nici prea usoara”.
In opinia lui Iohannis, campaniile unor candidati si ale unor partide pierd “profunzimea politica”, ceea ce se poate constata si in Romania.
Intrebat daca este important pentru Romania cine va castiga alegerile in Germania, Iohannis a afirmat ca “este important pentru toata lumea din Europa”.
“Este important pentru toata lumea din Europa. Vrem, nu vrem, asta este. Germania este economia cea mai puternica si tara cu cea mai mare influenta in politica comunitatii europene, a Uniunii Europene si atunci este important cine conduce Germania, fiindca va influenta modul in care va evolua Uniunea Europeana. E mai important cine e cancelar in Germania decat cine este presedintele Comisiei Europene”, a spus Iohannis.
Acesta a adaugat ca, pentru Romania, “ar fi mai bine” ca Angela Merkel sa castige alegerile.
“Parerea mea ca doamna Merkel este un cancelar foarte bun pentru Germania. A reusit un lucru pe care nu l-am avut de mult in Europa. O persoana care a guvernat bine, solid, cu efecte pozitive pentru toata lumea, fara sa aiba nicio latura de senzational. Doamna Merkel nu e o persoana care vrea sa atraga atentia cu tot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *