Ion Iliescu acuza Le Figaro de “fake News” pentru declaratia “Din cauza problemelor sale juridice, PSD traverseaza cea mai grava criza”

UPDATE:?Paul Cozighian a declarat ca are inregistrarea interviului cu Ion Iliescu, pe care o va publica. El a spus ca interviul a fost realizat in noiembrie, ca Gelu Voican Voiculescu a fost cel care a ajutat la obtinerea interviului, care s-a desfasurat in limba franceza si care este inregistrat.?Jurnalistul a apreciat ca Ion Iliescu nu isi mai aminteste declaratia.

UPDATE: Ion Iliescu neaga pe blog declaratiile aparute in Le Figaro: Am citit cu uimire amestecata cu dezgust un soi de compilatie despre PSD si despre situatia politica din Romania, aparuta in Le Figaro. Uimire, pentru ca Le Figaro a fost intotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru ca sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodata, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.
Fiecare este liber sa creada ce doreste despre PSD, despre situatia politica din Romania, despre istoria post-decembrista. Insa nu pot accepta sa fiu implicat in lupte politice pentru putere absurde, fara nicio miza nici pentru PSD, nici pentru Romania. Realitatea prezentata in articol este caricaturala, iar declaratiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice. Nu este intentia mea sa particip la asa ceva. PSD este un partid matur si responsabil, care isi va rezolva problemele conform statutului sau si legilor tarii.
In ultima perioada,? am ales sa fiu cat mai putin implicat in viata politica din PSD si din Romania. Iar cand voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fara mijlocirea presei, romane sau straine.
Nu cred ca avem in fata un fake news, ci un act de razboi mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca si atribuirea unor afirmatii care nu-mi apartin. Regret ca lucrurile au ajuns atat de jos in presa. Mi se pare ca jurnalul imi datoreaza scuze si rectificarea respectivelor afirmatii.
Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat pentru “Le Figaro” ca “este o perioada dificila si confuza pentru PSD, care traieste cea mai grava criza politica a sa”, el apreciind ca “pozitia personala a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne in PSD”.
“Este o perioada dificila si confuza pentru PSD, care traieste cea mai grava criza politica a sa”, a spus Ion Iliescu, in Le Figaro. De asemenea, fostul presedinte spune ca PSD a ajuns sa lupte pentru a-l scapa pe Liviu Dragnea de problemele penale. “Pozitia personala a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne in PSD”.
Articolul din Le Figaro face o radiografie a Romaniei si arata ca PSD a stat la guvernare timp de 22 de ani, dar tot ei sunt cei care clameaza nedreptati si nerealizari. Cotidianul mai noteaza ca PSD este in razboi total cu liderii europeni si indeparteaza Romania de valorile europene, punctul culminant fiind iminenta OUG pentru amnistie si gratiere.
“Succesor al Partidului Comunist, PSD a fost aproape tot timpul la putere in Romania. Actualul lider, Liviu Dragnea, conduce tara in functie de propria agenda judiciara. El ordona, iar partidul sau cu disciplina stalinista executa. Iar Bucurestiul, care de la 1 ianuarie va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene, se supune”, comenteaza editorialistul Thierry Portes intr-un articol publicat in cotidianul Le Figaro sub titlul “Romania, tara unui singur partid”.
“Totul a inceput cu el si totul continua cu el. Ion Iliescu, omul care a inlaturat regimul Ceausescu in 1989 inaintea de a mentine controlul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *