iPhone-ul decodat va fi anchetat de Apple

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Distribuitorul Apple in Romania reactioneaza dupa ce a aflat ca romanii isi pot cumpara legal telefonul gata decodat din tara fiind deja functional in retelele Vodafone si Orange.

Apple Europa va cerceta calea prin care terminalele iPhone au ajuns decodate in Romania, folosind numarul serial al aparatului, au declarat ieri pentru NewsIn reprezentantii companiei I.R.I.S, importator si distribuitor unic pentru produsele Apple in Romania.
„Noi (I.R.I.S. – n.r.) am sesizat Apple Europa in legatura cu vinzarea terminalului iPhone in Romania. Nu este treaba noastra sa ne pronuntam daca este legal sau nu. Asupra acestui lucru se va pronunta Apple Europa. La noi in tara s-au vindut mai multe terminale iPhone prin intermediul unor magazine online, iar dupa specificatiile lor pare sa fie vorba de aceeasi filiera. In functie de numarul serial al aparatului, Apple Europa va vedea de unde au plecat terminalele Apple iPhone si care a fost traseul lor”, au declarat reprezentantii companiei I.R.I.S.

Compania ii sfatuieste pe clientii care au achizitionat deja terminale Apple iPhone sa apeleze la autoritatile nationale privind drepturile consumatorilor. „Garantia oferita de cei care comer-cializeaza iPhone nu este garantie Apple. De asemenea, in acordul de licenta existent pe orice terminal iPhone se specifica faptul ca orice interventie hardware sau software asupra aparatului duce la pierderea garantiei. In aceste conditii nu vad cum ar putea oferi garantie cineva”, au explicat reprezentantii I.R.I.S.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei clujene Arobs – care importa si distribuie terminalele Apple iPhone in Romania – spun ca firma ofera garantie valabila 24 de luni. „Noi oferim garantie, in conditiile legii, pentru Apple iPhone la fel ca pentru orice alt terminal GSM. (…) Daca se strica, se incearca repararea aparatului in service. Daca defectul este iremediabil, atunci se va inlocui aparatul. Au fost persoane fizice care au fost in Statele Unite ale Americii si au cumparat citeva terminale iPhone, dupa care le-au vindut pe tot felul de site-uri. Diferenta dintre noi si persoanele fizice de care vorbeam este ca oferim garantie 24 de luni, repet, in conditiile legislatiei romanesti”, au spus reprezentantii Arobs.

Potrivit companiei, la sfirsitul saptaminii Arobs va primi un transport de circa 200 de terminale iPhone. „Noi vrem, deocamdata, sa importam 500 de terminale in urmatoarele doua luni. Daca si vinzarile vor confirma cererea mare pentru Apple iPhone, atunci am putea decide sa importam mai multe”, au explicat oficialii Arobs.

Compania clujeana Arobs a adus la Salonul Auto Bucuresti un terminal Apple iPhone functional in retelele Vodafone Romania si Orange Romania, terminal care costa 599 euro, fara TVA.

Arobs Transilvania Software SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de circa 30%. iPhone se vinde deocamdata doar in Statele Unite, in reteaua de magazine AT&T, iar din 9 noiembrie va fi disponibil in Marea Britanie si Germania.

spot_imgspot_img