NTT introduce un nou tip de ecran 3D

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Operatorul japonez NTT a realizat impreuna cu Hitachi Displays un nou tip de ecran LCD 3D, care nu necesita ochelari speciali si nu obosesc ochii.

Numit Spaceillusion, ecranul consta din 2 ecrane LCD dispuse unul in spatele celulalt la distanta de 10 mm. Cele 2 ecrane ofera imagini 2D usor diferite, ce sunt percepute de catre privitor ca imagini 3D.

Spre deosebire de ecranele 3D standard, care prezinta imagini individuale pentru ochiul stang si cel drept, ceea ce provoaca oboseala acestora, Spaceillusion se adreseaza ambilor ochi, facand ca punctul de convergenta al liniilor vizuale ale ambilor ochi si punctul de ajustare focala (suprafata ecranului) sa fie aproape identice, creand astfel o imagine 3D mai naturala, si care cauzeaza un grad redus de oboseala.

Efectul optim este obtinut atunci cand privitorul sta la distanta de 1 metru de televizor. Exista de asemenea posibilitatea ca efectul 3D sa fie intrerupt, televizorul afisand in continuare imagini obisnuite 2D.

Televizorul este in stadiu de prototip, avand deocamdata o diagonala de doar 9″ si rezolutie de 800 x 480, mult sub televizoarele 3D deja standard, precum cele de la Philips, care ajung la 42″.

spot_imgspot_img