Israelienii umplu Capitala cu blocuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Dezvoltatorii imobiliari BSG si Adama au anuntat construirea a zeci de mii de locuinte in Bucuresti in urmatorii ani.

Grupul international BSG are in derulare, prin divizia Seven Hills, mai multe proiecte pe segmentul rezidential. Alaturi de ansamblul West Park, care va aduce 1.400 de apartamente, compania a anuntat recent ca in perioada imediat urmatoare va incepe constructia altor peste 5.000 de unitati locative doar in Capitala. In acest sens, Moshe Agavi, country manager BSG Group, a declarat ca au fost achizitionate deja 50 ha de teren in localitatea Saftica, unde vor construi 1.000 de vile, si 100 ha in Corbeanca, unde vor ridica alte aproximativ 2.500 de vile. Agavi a precizat ca aceste doua proiecte vor fi dezvoltate in parteneriat, asociatii nefiind inca desemnati.

De asemenea, israelienii vor demara in 3-6 luni un proiect rezidential pe 4 ha de teren in zona Pantelimon, care va consta in 1.000 de apartamente, al caror pret variaza in jurul valorii de 1.000-1.200 euro/mp, iar targetul vizat este clasa medie. Totodata, compania asteapta autorizatiile necesare pentru inceperea unui proiect rezidential in cartierul Cotroceni, in apropierea Gradinii Botanice, care va cuprinde 900-1.100 de apartamente, valoarea investitiei fiind evaluata la 100 de milioane de euro. Proiectul din Cotroceni va fi dezvoltat pe 3,5 ha de teren, va fi unul de lux, iar pretul pe metrul patrat construit va fi de aproximativ 2.000 de euro.

Compania a achizitionat de asemenea 5 ha de teren pentru dezvoltarea proiectului West Park, aflat in derulare, in prezent in etapa a doua de vinzare. „Pentru West Park am decis sa dublam investitia initiala la 120 de milioane de euro, deoarece proiectul a fost extins de la trei la cinci hectare, iar numarul apartamentelor s-a majorat de la 900 la circa 1.400 de unitati”, a declarat Agavi. Acesta a anuntat ca grupul BSG intentioneaza sa investeasca in Romania, in urmatorii doi ani, aproximativ 500 de milioane de euro pentru mai multe proiecte de real estate.

Un alt investitor important pe segmentul rezidential este Adama, companie care activeaza in sfera proiectelor imobiliare, fiind activa atit in Romania, cit si pe pietele din Europa Centrala si de Est. Adama are peste 15 proiecte in derulare, atit in Bucuresti, cit si in alte orase ale tarii. Compania cumuleaza pe piata imobiliara romaneasca investitii in valoare de peste un miliard de euro, incluzind aproximativ 10.000 de locuinte noi si 75.000 mp de spatii comerciale si de birouri, aflate in diferite stadii de planificare si executie. Printre proiectele dezvoltatorului se numara Edenia Titan, Evocasa Selecta, Evocasa Titanium sau Pipera Residences. Compania este detinuta de catre fondatori israelieni si de catre un grup de investitori straini, printre care Tiger Global si Immoeast, si este inregistrata cu emisiune de obligatiuni la bursa din Tel Aviv.

spot_imgspot_img