Jamie Oliver, bucatarul-fenomen al Angliei, pe faleza din Constanta

Media de varsta a telespectatoarelor interesate de gatit a scazut brusc, cand pe micul ecran a aparut acest persaonj. Cu aerul unui pusti lasat nesupravegheat in bucatarie, care are chef sa incerce toate ingredientele si combinatiile posibile, blondutul usor peltic a facut furori in Marea Britanie.

Succesul sau a contaminat, apoi, intreaga planeta, astfel ca omul a ajuns, in scurta vreme, unul dintre cei mai populari experti in arta culinara.Numele lui este Jamie Oliver si are acum, la cativa ani dupa ce a devenit star, doar 32 de primaveri. Faima si-o datoreaza, e drept, in buna parte farmecului personal, dar impactul initial asupra publicului a fost consolidat, de-a lungul vremii, de seriozitatea cu care isi face intotdeauna treaba.

Adolescentul descoperit intamplator, in timpul unui reportaj, de o echipa de la BBC, este acum tata si cetatean responsabil. A devenit un simbol alluptei impotriva a ceea ce se numeste junk food, initiind un program de introducere in meniul scolilor a mancarii sanatoase.

?Multi copii sunt in stare sa-ti vorbeasca despre droguri, dar habar n-au ce gust au telina sau dovlecelul?. Adept al alimentatiei pe baza de produse naturale, Oliver s-a straduit sa remedieze situatia.In ceea ce priveste arta gatitului, Jamie si-a creat un stil din a combina elemente inedite si din a prezenta retete simple.

E omul care-si cultiva menta si busuiocul in ghiveci, la fereastra bucatariei, care nu scapa niciodata la petrecerile prietenilor fara sa gateasca in miez de noapte, care e innebunit dupa copii si se comporta nu de putine ori ca unul. Fanii sai s-au obisnuit cu stilul relaxat si nonconformist de prezentare si chiar cu ticurile sale verbale amuzante. Orice telespectator fidel al emisiunii ?The naked Chef? stie ca toate lucrurile senzationale se cheama, pe stilul Jamie, ?pukka?, termen hindi pe care-l foloseste, incantat, atunci cand ceva iese perfect.

Televiziunile romanesti au preluat, acum cateva sezoane, emisiunea lui Oliver, astfel ca au deprins cateva secrete ale bucatariei pana si pustii de liceu.

Fiindca aerul tineresc si amuzant al emisiunii e marca inregistrata a britanicului.Pe piata editoriala de la noi exista deja volumele ?La masa cu Jamie? si ?Cu Jamie in Italia?, editate de Curtea Veche. Pentru ca admiratorii bucatarului-minune din Essex sa se convinga, la ei acasa, de reusita ecuatiilor gastronomice ale favoritului lor, Curtea Veche planuieste pentru astazi un eveniment la malul marii. De la ora 18, pe faleza Cazinoului din Constanta, veti avea parte de arome seducatoare, cuvinte potrivite si joc care s-ar putea lasa cu ras.

In cadrul Targului Kilipirim, un bucatar roman va pune in aplicare retetele lui Jamie, iar programul va fi completat de stand-up comedy.

Ce va iesi din combinatia mirodenii-poante aflati la fata locului. Chiar daca Jamie nu va fi prezent in carne si oase la Constanta, veti avea acces la arta lui cu ajutorul unui compatriot de-al nostru scolit cum trebuie.

Daca lucrurile decurg conform planului, se va intampla dupa voia lui Oliver: ?Tot ce-mi doresc e sa fac mancare accesibila pentru toata lumea. Sa arat ca se pot face greseli ? eu fac tot timpul ?, fara ca asta sa aiba vreo importanta?. Asa ca fiti ingaduitori cu maestrul roman care va gati la malul marii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *