Jefuiti cu metoda “Pomanaa”

Infractorii constanteni aplica mai nou o noua metoda de furt, pe care o putem supranumi a”Pomanaa”. Doua plangeri similare au fost depuse la Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. T. Gheorghe, de 92 ani, din Constanta, a reclamat faptul ca, in ziua?de 25.03.2016, in jurul orei 14.00, a primit in locuinta sa? o femeie de aproximativ 70 de ani, care i-a declarat ca a venit cu pomana si vrea sa-i ofere suma de 100 de lei, dar ca are doar o bancnota de 200 lei, la care ii trebuie rest.
Barbatul s-a dus in dormitor, de unde a adus suma de 100 lei. Femeia a luat bancnota de 200 de lei propusa pentru a fi schimbata, lasandu-i totodata barbatului propria bancnota de 100 lei. Dupa plecarea femeii din locuinta, batranul a constatat lipsa din dulapul din dormitor a 5.000 de lei. Semnalmentele autoarei sunt urmatoarele: varsta aproximativ 70 de ani, inaltime 1,50 m, parul scurt, de culoare inchisa tuns baieteste, slaba, imbracata cu o jacheta de culoare albastra, o fusta de aceeasi culoare. Al doilea caz este al lui S. Constantin, de 83 de ani, tot din municipiul Constanta.
Acesta a reclamat faptul ca in ziua de 26.03.2016, in jurul orelor 9.30, sotia lui a intalnit pe scara o femeie necunoscuta, care avea asupra sa produse alimentare si de curatenie si sub motivul ca vrea sa imparta de pomana, persoana necunoscuta a fost invitata in casa. Dupa o discutie de aproximativ 5-10 minute, persoana necunoscuta a cerut voie la toaleta, dupa care a parasit locuinta. In jurul orelor 18.00, reclamantul a observat ca din dormitor, dintr-un sifonier, ii lipseste suma de 16.600 euro si suma de 3.500 lei. Prejudiciul reclamat este de 77.300 lei. Semnalmentele femeii sunt: varsta de aproximativ 30 de ani, ten alb, inaltime aproximativ 1,70 m, constitutie atletica, ochi negri, fata ovala, imbracata cu o bluza verde, vesta de lana gri, pantaloni visinii.
Politistii va recomanda
Politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Constanta recomanda inca o data pe aceasta cale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *