JO 2012 LONDRA. Fata de aur a Americii, gimnasta Gabby Douglas, de la faliment la milioane de dolari

de Alina Matis Postat la: 08.08.2012 14:53 Ultima actualizare: 08.08.2012 14:54

FOTO: Bogdan Maran/AFP/Mediafax
Gabby Douglas, gimnasta americana care a facut senzatie la JO Londra 2012, are probleme financiare serioase in familie, scrie site-ul de stiri The Daily Beast, care dezvaluie ca mama sportivei are datorii de zeci de mii de dolari.
La doar 16 ani, Gabby a devenit vedeta in lumea intreaga si noul erou al Statelor Unite, fiind prima gimnasta afro-americana care a castigat aurul olimpic la individual compus. Succesul ei de la LONDRA 2012 i-a adus numeroase oferte de contracte publicitare si se asteapta ca sportiva sa ajunga la un venit anual de pana la 3 milioane de dolari.
Aceasta va fi o schimbare radicala in viata atletei si a familiei ei, dat fiind ca, in urma cu cateva luni, mama lui Gabby Douglas, Natalie Hawkins, a depus actele de intrare in insolventa. Dosarul fiscal arata ca Hawkins avea datorii de aproximativ 80.000 de dolari, iar declararea falimentului i-ar fi permis sa plateasca aceasta suma pe parcursul mai multor ani.

Natalie Hawkins, in momentul in care Gabby Douglas a castigat aurul la individual compus // FOTO: Ben Stansall/AFP/Mediafax
Natalie Hawkins a crescut-o singura pe Gabby Douglas si pe ceilalti trei copii ai sai, iar situatia financiara a familiei a devenit dramatica dupa 2009, americanca avand luni fara niciun venit.
Stirea despre problemele cu banii din familia lui Gabby Douglas vine la putin timp dupa ce TMZ a dezvaluit ca parintii unui alt campion olimpic american, inotatorul Ryan Lochte, au datorii foarte mari si risca sa ramana fara casa, pentru ca nu si-au mai platit ratele ipotecare.
Aceste povesti arata cat de multe sacrificii fac familiile sportivilor pentru a-si impinge copiii spre podiumul olimpic. Pana sa intre in echipa nationala a Statelor Unite, toti acesti atleti sunt sustinuti financiar de familii sau, in cazul celor mai norocosi, de sponsori. Echipamentul, antrenorii, taxele de competitie, costurile de calatorie – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *