Kelemen: Pentru UDMR vor fi cele mai grele alegeri din ultimii 22 de ani.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Baile Tusnad, ca alegerile din 2012 vor fi, pentru UDMR, “cele mai grele din ultimii 22 de ani”, intrucat este pentru prima data cand se vor confrunta trei formatiuni politice ale comunitatii maghiare, potrivit Mediafax.
Kelemen Hunor a declarat la Consiliul Regional al UDMR din Tinutul Secuiesc, care s-a desfaurat la Baile Tusnad, ca pentru alegerile locale UDMR a formulat propunerea ca acestea sa se tina in 10 iunie, intrucat in 3 iunie sunt Rusaliile ortodoxe, iar in 17 iunie s-ar iesi din mandatul de patru ani.
El a afirmat ca pana la data alegerilor UDMR trebuie sa pregateasca listele cu candidati, sa le depuna, astfel incat nu ii mai ramane mult timp sa se gandeasca “cu mult calm” la ce fel de campanie sa organizeze.
“Noi nu mai avem timp decat sa intram cu viteza maxima in alegeri. Vor fi cele mai grele alegeri din ultimii 22 de ani si nu spun lucruri ireale. Este important cum ne pregatim, pentru ca este prima data cand la alegerile locale va fi o competitie in secuime, Ardeal si Partium, in care trei organizatii maghiare vor intra in lupta pentru voturi”, a afirmat Kelemen Hunor.
Presedintele UDMR a reamintit ca monopolul UDMR a fost spart in urma cu patru ani de catre Partidul Civic Maghiar (PCM), iar acum i s-a alaturat Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).
Kelemen i-a reprosat europarlamentarului Laszlo Tokes ca a uitat ca este un politician intrat in PE pe listele UDMR, afirmand ca reprezentantii Uniunii se pot astepta la surprize din partea partidului pe care acesta l-a initiat.
“Nu exista ca un reprezentant in Uniunea Europeana sa faca un partid si sa intre in competitie cu partidul care l-a trimis in Parlamentul European (PE). Tokes este, de fapt, un politician UDMR. Spuneti daca exista o organizatie atat de toleranta precum UDMR, care nici nu i-a solicitat lui Tokes Laszlo sa renunte la postul din PE, sa coboare din acea rabla despre care a vorbit la Covasna, cand a spus despre UDMR ca este o rabla care se dezmembreaza. Atunci ce cauta in aceasta rabla? Daca nu poate merge cu rabla, sa urce in mertan. Asa ne pregatim de alegeri, in conditiile in care partidul lui Tokes are sprijinul total al puterii politice din Ungaria, am vazut matritele pregatite in Ungaria si ne putem astepta la surprize. Dintr-o asemenea competitie trebuie sa iesim invingatori”, a afirmat Kelemen Hunor.
El le-a spus celor prezenti ca este foarte important sa li se spuna alegatorilor, in campania electorala, care sunt realizarile UDMR in ultimii patru ani si care sunt problemele de care se vor ocupa in urmatorii patru ani.
“Ceea ce s-a reusit sa se obtina in 2008 trebuie pastrat. In secuime sunt putine localitati unde sa nu pastram rezultatele din 2008. Dar trebuie sa le spunem oamenilor in ce conditii si ce am realizat, trebuie sa ne bazam pe performantele noastre. Nu avem alta alternativa, trebuie sa ne asumam ca vom fi criticati, pentru ca nu a fost simplu rolul nostru la guvernare si deciziile nu le-au fost intotdeauna pe plac. Trebuie sa le explicam oamenilor de ce trebuie sa fim in adminitratiile locale si in Parlament in 2012”, a spus Kelemen.
In opinia acestuia, UDMR trebuie sa se ocupe de problemele maghiarilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *