Kelemen: UDMR initiaza organizarea referendumurilor locale pe tema regionalizarii

Publicat la: 16.08.2013 14:55 Ultima actualizare: 16.08.2013 14:56

UDMR va initia organizarea referendumurilor locale in sase judete din tara pentru consultarea populatiei cu privire la regionalizare, a afirmat presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, care s-a declarat constient de faptul ca prefectii vor ataca deciziile, insa este de parere ca “mesajul conteaza”.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, prezent, vineri, la Scoala de vara a tinerilor din judetul Covasna, care se desfasoara la tabara de tineret de la Padureni, a declarat ca Uniunea va initia referendumuri locale in cateva judete pe problema reorganizarii administrative a tarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen a adaugat ca pozitia UDMR este “foarte ferma si clara”, respectiv ca reorganizarea administrativa nu se poate face fara ca cetatenii sa fie intrebati ce cred, intrucat “viata lor va fi afectata in bine sau in rau in urma regionalizarii”.
“De aceea vom initia aceste referendumuri locale in Harghita, Covasna si Mures, precum si in zona de Nord-Vest, in Bihor, Salaj si Satu Mare. Sunt convins, asa cum s-a intamplat acum doi ani in Constanta, ca vor fi si alte judete unde astfel de initiative vor aparea, fiindca pozitia noastra este foarte ferma si foarte clara: nu poti sa treci la o astfel de reforma fara sa intrebi fiecare om”, a spus presedintele UDMR.
Astfel, UDMR va incepe, peste cateva zile, o actiune de strangere de semnaturi pentru a initia hotarari in consiliile locale in privinta organizarii referendumurilor.
“Dupa ce vom aduna semnaturile necesare, consiliile locale vor adopta hotarari, conform legii, iar pe urma vom incerca organizarea referendumurilor propriu-zise. Suntem constienti ca prefectii vor avea mandat sa atace aceste hotarari, dar eu cred ca mesajul este important: in toata lumea institutia referendumului este binecunoscuta, inclusiv in Romania a fost aplicata de cateva ori, de ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *