Kerry si Lavrov au discutat telefonic cooperarea in Siria

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cooperarea diplomatica intre Statele Unite si Rusia in privinta Siriei este „la terapie intensiva, dar inca mai are puls”, a declarat un purtator de cuvant al Departamentului de Stat de la Washington vineri, dupa o convorbire telefonica intre secretarul de stat american John Kerry si omologul sau rus, ministrul de externe Serghei Lavrov.
Cei doi nu au inregistrat progrese semnificative, dar au lasat deschisa comunicarea pentru contacte ulterioare, a informat purtatorul de cuvant Mark Toner, citat de Reuters. El a adaugat ca SUA sunt „la un pas” de suspendarea contactelor bilaterale cu Rusia privind Siria.
La Moscova, ministerul de externe a facut cunoscut dupa convorbirea dintre Kerry si Lavrov ca Rusia este gata sa „normalizeze” situatia la Alep, unde armistitiul convenit cu SUA ar fi fost incalcat in repetate randuri de fortele conduse de grupul cunoscut anterior sub numele de Frontul Nusra. „Partea rusa si-a reafirmat deschiderea pentru continuarea analizei unor posibilitati suplimentare, alaturi de partenerii americani, pentru normalizarea situatiei la Alep”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul de internet al ministerului.
Moscova acuza Washingtonul ca nu a reusit sa separe opozitia moderata din Siria de grupurile teroriste, ceea ce a permis Frontului Nusra sa se ascunda in spatele altor grupari, cu care SUA coopereaza. Potrivit …

spot_imgspot_img