Kerry si Lavrov, discutie la Summitul ONU, despre tranzitia puterii in Siria

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Secretarul de Stat John Kerry si ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au discutat duminica, la New York, la ONU, despre implicarea Rusiei in Siria, cai de evitare a unor a incidente in conflict si posibilitatea unei tranzitii in aceasta tara devastata de un razboi civil, relateaza Reuters online, scrie Mediafax.

„A fost un schimb de opinii foarte aprofundat despre implicatiile atat militare, cat politice, ale angajarii sporite a Rusiei in Siria”, a declarat pentru presa, sub protectia anonimatului, un oficial american de rang inalt, care a adaugat ca intalnirea a avut scopul sa o pregateasca pe cea de luni intre presedintii american si rus.
Kerry si Lavrov „au discutat nu doar despre dezescaladarea conflictului ci, in masura in care este posibil, despre o revenire la negocierea unei cai de inaintare catre o tranzitie politica”, a mai declarat acest oficial. „Ei au discutat despre diverse modalitati de a analiza acest lucru”, a precizat el. ”
Dezescaladarea conflictului” este o expresie prin care diplomatii desemneaza evitarea unor incidente neintentionate sau accidente intre diverse forte militare care opereaza in acelasi teatru. Rusia parea sa preia initiativa in cadrul eforturilor internationale de a pune capat conflictului din Siria duminica, in timp ce Washingtonul incerca sa elaboreze o noua strategie in aceasta tara, iar Franta si-a trimis avioanele sa bombardeze tinte ale gruparii …

spot_imgspot_img