Kim Jong-un se declara dispus sa renunte la arsenalul nuclear

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Daca nu as fi dispus sa fac acest lucru, nu as fi aici chiar acum”, a afirmat Kim, fiind intrebat de un reporter daca este pregatit sa renunte la arsenalul sau nuclear.
Trump a completat: „Acesta cred ca este cel mai bun raspuns pe care l-ati auzit vreodata”.
Kim nu a oferit mai multe detalii privind ce ar insemna „dezarmarea nucleara” insa cand a fost intrebat daca este pregatit sa ia masuri concrete, Kim a afirmat ca tocmai a discutat despre acest lucru cu Trump.
„Sper ca ne veti acorda mai mult timp pentru a discuta. Chiar si un minut este pretios”, a declarat el.
SUA doresc ca Nordul sa renunte complet la arsenalul sau nuclear, in timp ce Phenianul cere ca Washingtonul sa renunte la asa-zisa „umbrela nucleara” asupra Coreei de Sud, o asigurare prin care SUA se angajeaza sa protejeze Sudul.
In Singapore, in iunie 2018, cei doi s-au angajat sa actioneze pentru dezarmarea nucleara si pacea permanenta in Peninsula Coreeana. Razboiul Coreean (1950-1953) nu s-a incheiat oficial, cele doua parti ajungand la o incetare a ostilitatilor, insa un acord de pace oficial nu a fost semnat niciodata.
Intalnirea din Singapore – prima dintre un presedinte american aflat in functie si un lider nord-coreean – s-a incheiat intr-o nota pozitiva insa nu au fost inregistrate de atunci progrese substantiale in ceea ce priveste dezarmarea nucleara a Nordului.
Trump a subliniat la inceputul celei de-a doua zi a summit-ului de la Hanoi ca discutiile privind dezarmarea nucleara nu ar trebui grabite.
„Am spus de la inceput ca viteza nu este importanta pentru mine. Apreciez lipsa testelor de rachete nucleare”, a afirmat Trump inainte de o discutie intre patru ochi cu Kim.
„Eu si Kim dorim sa ajungem la un acord corect”, a adaugat el.
Kim, intrebat de un reporter cat de optimist este in privinta unui acord, …

spot_imgspot_img