Klaus Iohannis a semnat decretele de numire pentru Daniel Suciu si Razvan Cuc

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., urmatoarele decrete: Decret pentru numirea in functia de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice si Decret pentru numirea in functia de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Razvan Cuc, ministrul transporturilor.
Citeste si: Premierul Viorica Dancila i-a transmis lui Klaus Iohannis noile nominalizari pentru Guvern. Cei doi au discutat si la telefon

Prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila, a transmis, miercuri, presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a ministrilor pentru portofoliile Dezvoltarii Regionale si Transporturilor. Ulterior,?seful statului si premierul au avut, miercuri, si o discutie telefonica, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

Pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a fost propus Daniel Suciu, iar pentru Ministerul Transporturilor a fost propus Razvan Cuc.

“Am facut aceste nominalizari pentru a pune capat situatiei de blocaj a activitatii Guvernului, mai ales ca perioada de interimat la cele doua ministere expira. Dezvoltarea regionala si transporturile sunt doua domenii cheie, pentru care am prevazut prin legea bugetului de stat sumele necesare pentru realizarea investitiilor de care Romania are nevoie. Pentru buna implementare a proiectelor de investitii este necesara coordonarea de catre ministri cu atributii depline in exercitarea functiilor. Imi exprim speranta ca interesele Romaniei vor prima si, in scurt timp, Guvernul va putea sa-si desfasoare activitatea in echipa completa”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dancila.
Executivul Romaniei va continua sa isi indeplineasca angajamentele asumate si va actiona pentru punerea in aplicare a Programului de Guvernare in interesul cetatenilor, cu accent pe dezvoltarea investitiilor si cresterea veniturilor populatiei. Totodata, Guvernul Romaniei isi va exercita, in continuare, cu responsabilitate mandatul Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.
Cuc dupa nominalizarea la Transporturi: Multumesc premierului Dancila pentru incredere, presedintelui Dragnea ca a crezut in mine si liderului PSD Neamt pentru sustinere. Preiau cu si mai multa hotarare proiectele de infrastructura
Deputatul PSD Razvan Cuc multumeste, intr-o postare pe Facebook, dupa nominalizarea la Transporturi, premierului Dancila pentru incredere, presedintelui Dragnea ca a crezut in el si liderului PSD Neamt, al carui membru este, pentru sustinere. “Preiau cu si mai multa hotarare proiectele de infrastructura”, spune el.
“Multumesc tuturor colegilor din PSD pentru votul dat in cadrul sedintei CEX si in special premierului Viorica Dancila pentru increderea de-a face parte din echipa sa, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru ca a crezut in mine dar si liderului PSD Neamt, Ionel Arsene, pentru ca m-a sprijinit cu toata determinarea. Votul primit astazi ma onoreaza si ma determina sa preiau cu si mai multa hotarare proiectele din infrastructura care asteapta sa fie solutionate de luni bune”, scrie Cuc.
El se declara constient ca “Ministerul Transporturilor are nevoie urgenta de un titular care sa puna in practica proiectele de infrastructura pentru 2019, mai ales intr-un moment in care detinem Presedintia rotativa a Consiliului UE si avem pe agenda europeana foarte multe dosare care tin de Ministerul Transporturilor”.
Premierul Viorica Dancila a anuntat, marti seara, ca va trimite presedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru ministerele Dezvoltarii si Tranposturilor, dupa ce Comitetul Executiv al PSD a votat. Propunerile sunt Daniel Suciu, liderul deputatilor PSD, pentru Dezvoltare si Razvan Cuc pentru Transporturi. “Il voi si suna pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *