Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu omologul sau italian, la Roma: Am discutat despre relatia economica, asteptam noi investitii

Iohannis si Mattarella au avut convorbiri tete-a-tete si convorbiri oficiale, care au fost urmate de declaratii comune de presa.
“Am discutat unele detalii legate de relatia noastra economica, care este in continua crestere”, a declarat Klaus Iohannis in cadrul unor declaratii comune cu Sergio Mattarella la Palatul Quirinale.
Potrivit sefului statului, s-a atins un nivel record de aproape 15 miliarde de euro al schimburilor bilaterale, iar specialistii estimeaza ca aceasta tendinta de crestere se va mentine si pentru perioada viitoare.
“Am subliniat ca Romania este si ramane o piata foarte atractiva, este o tara cu un potential important (…). Asteptam cu mare interes noi si noi investitii”, a mai afirmat Iohannis.
Potrivit Administratiei Prezidentiale, cei doi presedinti au discutat pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele doua tari si de cooperarea in plan european, international si securitar.
Citeste si:?Carmen Iohannis, alaturi de seful statului in Italia. Ce tinute a ales sotia lui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
“In cadrul dialogului, o atentie deosebita va fi acordata reconfirmarii caracterului special al relatiei bilaterale, aprofundarii Parteneriatului strategic consolidat, intaririi cooperarii economice si rolului comunitatii romanesti din Italia. Va fi realizat, totodata, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv in contextul pregatirii exercitarii Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, precum si pe teme internationale”, a precizat Administratia Prezidentiala.
De asemenea, Iohannis si Mattarella vor merge la Muzeul Scuderie del Quirinale, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *