Kovesi: Daca cineva crede ca va opri DNA, se insala amarnic

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti seara, la TVR, ca formularea CCR privind interceptarile si dosarele aflate in curs de judecare “poate ridica interpretari”.?
De asemenea, ea a mai spus ca DNA a primit o suplimentare de 40 de posturi de politisti, dupa ce OUG privind interceptarile a intrat in vigoare. Inainte,?”serviciul tehnic al DNA se ocupa de punerea in aplicare a mandatelor, iar?ofiterii de informatii nu aveau acces la continutul convorbirilor.?In locul ofiterilor SRI, vor fi politisti din cadrul DNA;?de astazi nu mai exista niciun fel de intermediar”, a punctat sefa DNA.?
Citeste si:?SRI va deveni fosta Securitate?
Sefa DNA a mai afirmat?ca?OUG data de Guvern e o “solutie provizorie, prin care atat DNA, cat si celelalte institutii vor respecta decizia CCR” si ca, incepand de marti, s-a?schimbat modalitatea de punere in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica.?
Totodata, Kovesi a aratat ca, in 52 la suta dintre dosare nu s-au folosit masuri de supraveghere tehnica si ca nu exista dosare construite de DNA doar pe interceptari.?
“Cel mai important este ca DNA sa-si continue activitatea.?Sa nu uitam cat de grava este coruptia, care afecteaza cetatenii si care uneori ucide.Noi vom continua sa lucram, sa ne facem treaba, sa instrumentam dosare. Daca cineva crede ca va opri DNA, se insala amarnic”, a spus Kovesi, intrebata despre noul mandat in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *