La un an de la atentatele din Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane, Guvernul francez vrea prelungirea starii de urgenta

Premierul francez Manuel Valls a anuntat, duminica, la un an de la atentatele soldate cu moartea 130 de persoane, ca starea de urgenta ar putea fi prelungita, in Franta, pentru cateva luni, informeaza BBC, citat de Mediafax.
Starea de urgenta din Franta, instituita dupa atacurile teroriste din noiembrie 2015, ar putea fi prelungita cu cateva luni, a declarat premierul francez Manuel Valls, in momentul in care la Paris se marcheaza un an de la atentatele care s-au soldat cu 130 de decese, scrie BBC News online.
Premierul francez a declarat ca aceste masuri sunt necesare pentru “protejarea democratiei noastre”.
Presedintele francez Francois Hollande, alaturi de primarul Parisului, Anne Hidalgo, a dezvelit, duminica, placi memoriale la principalele locuri in care au avut loc atacurile teroriste din noaptea de 13 noiembrie 2015, incepand cu stadionul Stade de France si terminand cu sala de concerte Bataclan. Seful statului francez nu a rostit niciun discurs, spunand ca doreste sa se concentreze pe comemorarea victimelor si nu sa faca politica.
La Stade de France, fiul singurei victime, un trecator care a fost ucis de una dintre explozii, a declarat ca tatal sau, nascut in Portugalia, era o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *