Labirintul creat de Ponta pentru a ramane avocat

Baroul Bucuresti nu poate lua o decizie in privinta excluderii liderului PSD din tagma avocatilor pana cand o instanta judecatoreasca nu va da o sentinta definitiva in privinta contestatiei acestuia impotriva retragerii titlului de doctor.
Baroul de avocati Bucuresti a luat pentru prima oara, in luna august, in discutie o cerere a Monicai Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura. Cererea are la baza retragerea titlului de doctor dupa ce CNATDCU a constatat ca fostul premier a plagiat in teza sa de doctorat. “Romania libera” a scris, in exclusivitate, ca fostul premier a intrat in Barou fara sa dea un examen extrem de complicat si doar pe baza acestui titlu de doctor, retras intre timp.
Dupa doua sedinte in care au fost audiati atat Victor Ponta, cat si Monica Macovei, Baroul Bucuresti a decis sa suspende? luarea unei masuri pana cand instanta de judecata va pronunta o decizie definitiva si irevocabila. Dupa decizia CNATDCU de plagiat in cazul tezei de doctorat, liderul PSD a facut contestatie in instanta, urmand ca judecatorii sa se pronunte pe aceasta speta.
Europarlamentarul Monica Macovei a mers initial, pe 6 septembrie, la Baroul Bucuresti pentru a-si sustine solicitarea. Aceasta? sustinea atunci ca Baroul ar putea decide sa ii retraga lui Victor Ponta scutirea de examen cu care a intrat in Barou, iar fostul premier ar trebui astfel sa dea examen, a”ca alti avocati”. a”Victor Ponta a intrat cu scutire de examen in Baroul Bucuresti pentru ca avea titlul de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Invatamantului; ca atare, nu mai poate sa ramana avocat. O solutie juridica, de exemplu, poate fi ca Baroul, in simetria actelor administrative, sa ii retraga scutirea de examen si atunci, automat, nu mai poate fi avocat decat daca da examen. Sa dea si el examen ca alti avocati. (…) Ponta, ca intotdeauna, minte si incearca sa se victimizeze, a atacat si ordinul ministrului Educatiei. Deci, pana la toamna o sa se tot victimizeze pe asta si pe altele”, a declarat Monica Macovei.
Dupa decizia de ieri, Daniel Fenechiu, care este si membru al Consiliului Baroului Bucu?resti, a declarat pentru “Romania liberaa” ca aceasta s-a luat cu majoritatea membrilor prezenti. “Dupa cum se stie, Victor Ponta a facut o cerere de suspendare a ordinului Ministrului Educatiei prin care i s-a retras titlul de doctor. In momentul in care asupra imprejurarilor care pot sta la baza unei decizii exista un litigiu, regula de normalitate este aceea de a astepta reglementarea litigiului. Una este sa iei o masura pe baza unei decizii confirmate in instanta si alta este sa iei o masura pe baza unei decizii administrative (de retragere a titlului de doctor? – n.noastra), care poate fi sau nu confirmata in instanta. Cine va plati despagubirile la care ar fi fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *