LEGEA PENSIILOR: Cum cresc pensiile romanilor? Iata noile calcule

Veniturile pensionarilor vor creste de cel putin doua ori din 2021, totul dupa aplicarea noilor formule de calcul ce vor fi introduse prin noua lege a pensiilor.
Un barbata?? care are o vechime in munca de 35 ani si care in acest moment are un punctaj mediu anual de 1,8 si o pensie pe care o incaseaza in 2018 in valoare de 1.980 lei/luna, in 2021 pensia acestuia va fi de 4.652,5 leia??/luna.
Si in cazul unul barbat care are un punctaj mediu anual de 2,6 si care acum are o pensie de 2.774 leia??/luna, dupa aplicarea noii formule de calcul va avea in 2021 o pensie de? 6.742,5/luna.
Liderul PSD a prezentat, la Romania TV, noua formula de calcul a pensiilor din in viitoare lege, care se va aplica din 2021, si ritmul de crestere a pensiilor in urmatorii ani. El a sustinut ca “s-au spus mii de minciuni” despre noua lege a pensiilor si a indemnat Guvernul ca din luna august sa inceapa dezbateri pe noua lege a pensiilor.
Potrivit lui Dragnea, noua lege va indreapta inechitatile istorice, pentru ca acum oameni cu stagii egale, cu conditii similare, au pensii diferite. “Asta e o inechitate care va fi indreptata. Este o lege a justitiei sociale. (…) Toate pensiile vor creste”, a declarat Liviu Dragnea, sustinand ca noul act normativ va mari si ritmul de crestere a pensiilor.?
Potrivit lui Dragnea, noua formula de calcul este urmatoarea: numarul de puncte acumulat se imparte la 35 (stagiul de cotizare) si se inmulteste cu punctul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *